Siirry pääsisältöön

Syöpä herättää arvostamaan sitä mitä on nyt

Tämän blogin kirjoittaja on kirjoittanut kirjan
Pysäyttämätön yrittäjyys.
Lataa ilmainen näyte yrittäjyyskirjasta
tai osta kirja heti itsellesi.

Periksi ei anneta

Ystävälläni on syöpä. Maksasta löytyi suuri kasvain, joka painoi ja aiheutti kovaa, jatkuvaa kipua. Hän taistelee syöpää vastaan ja käy stytostaattihoidoissa.


Ystäväni kertoi, kuinka rankkaa on elää kipujen kanssa. On vaikea nukkua eikä oikein jaksa valvoakaan, kun kipulääkitys väsyttää. Ei voi seistä eikä istuenkaan ole hyvä.
Hänen täytyi hyväksyä tilanteensa ja luovuttaa elämänsä lääkärien käsiin. Jos et pysty muuttamaan elämän tarjoamia olosuhteita, hyväksy ne. Pyydä apua.


Ystäväni hyväksyi tilanteensa ja pyysi apua muilta. Hoitojen lopuksi maksasta poistettiin iso osa ja syövästä jäi vain rippeet jäljelle. Pian hoidot loppuivat ja hänen olonsa helpottui hieman. Lääkärit eivät saaneet kaikkia syöpäpesäkkeitä poistettua, koska syöpä oli levinnyt jo niin pitkälle.
Ystävälleni annettiin elinaikaa puoli vuotta, korkeintaan vuosi.

Vasta kun ihminen tajuaa kuolevansa, hän alkaa ajatella elämäänsä uudesta näkökulmasta. Asioiden tärkeysjärjestys muuttuu vasta, kun ihminen pysähtyy. Viimeistään silloin kun hän näkee deadlinen – kuolemanviivan – häämöttävän horisontissa.

Asiat voi panna tärkeysjärjestykseen joko vapaaehtoisesti tai vasta pakon edessä. Pysähtyminen on osa ihmisen elämää. Yksi pysähtyy säännöllisesti, toinen vasta pakon edessä.



Kirjasta Pysäyttämätön yrittäjyys. Lataa ilmainen näyte yrittäjyyskirjasta tai osta kirja heti itsellesi.

Arvosta sitä mitä sinulla on. Ole kiitollinen työnantajallesi, että sinulla vielä on työtä. Ole kiitollinen hyvinvointivaltiomme rakentajille, että maksoivat paljon veroja. Kun se hetki tulee, että kaikki viedään eikä sinulle jää kuin peilikuvasi ja omat ajatuksesi, niin muista nauttia silloin että vielä näet ja että osaat ajatella.

Arvostan, että olen tänään herännyt päivään terveänä. Kiitos ihanasta päivästä ja raikkaasta kevätsateesta!



Ilkka O. Lavas
sarjayrittäjä
city.fi ; deitti.net ; w3.fi ; suomikauppa.fi

Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt. Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit yrittäjänä? Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana.  Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella  kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava.  Lähettelin a4:lle printtaamiani mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä  ja opetella itse. Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään. Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni: oman palkan tienaaminen. Kun on päässyt

Tieke inspiroi kestävään kehitykseen

Tieken aamiaisseminaarissa oli viimeksi aiheena kestävä kehitys. Alustajina olivat mm. Jyrki J. J. Kasvi joka puhui esteettömyydestä . Seminaarissa keskusteltiin sivustojen ja palveluiden näkymisestä eri päätelaitteilla ja EU:n esteettömyys (accessibility) suosituksesta . Tämä muistutti minua yhdestä tärkeästä asiasta netin kehittämisestä: Ikinä suunnitellessasi et voi tietää minkä kokoisella ruudulla ja laitteella käyttäjä sivuillesi tulee. Ihmiset käyttävät sivustoja tietokoneen web –selaimella, miniläppäreillä, tableteilla ja kännyköillä tai nykyaikaisemmin älypuhelimilla. Tästä innostuneena kirjoitin W3:n blogi in aiheesta lisää ajatuksia. Kokeile itse yrityksesi sivuja eri päätelaitteilla, jotta tiedät miten asiakkaat kokevat verkkosivujesi toimivuuden. Kokeile myös hakukoneella "yrityksesinimi yhteystiedot" ja katso minkä näköisenä näyt hakukoneen käyttäjille. Asiakkaalle on annettava oikeus löytää asiat etsimällään tavalla ja avustettava haussa. Ilkka O.

Joy at work, Happy Entrepreneurs day

National Entrepreneurs day 5.9 You can Enjoy your work! Happy entrepreneurs day. Happy entrepreneurs day. This day is kind of a labor day, but today we enjoy about all thing that are good and great at our work. If we focus on one day thanking what good things we have, we don't have time to complain about small things. There is Thank God It's Monday -group on Facebook. The idea is to remember every monday that we are doing important work and that's why we should be happy to have thing called workweek when we join together at work and we do important things together. If all people would stop working all around the world, government goes to bankruptcy and the system collapses. Yes most of the people go to work everyday. We are there 1760 hours every year and that's why we should enjoy it and yes we can. We have a lot of nice things at our work why we go there. We have: Great People to work with Great Customers who with we can spend our good times G