Siirry pääsisältöön

Feeniks -lintu tulee apuun kun sitä eniten tarvitsee

Harry Potteristakin tuttu Feenikslintu tulee apuun,
kun sitä eniten tarvitsee.
Feeniks -linnun sanotaan elävän kerrallaan joko 500, noin tuhat tai 1461 vuotta. Pyhä tulilintu Feeniks on tuttu Harry Potter:ista sekä Egyptin mytologiasta.

Aikansa tullessa täyteen feeniks rakentaa itselleen oksista pesän ja sytyttää sen, jolloin pesä ja lintu itse palavat roihuten tuhkaksi. Tuhkasta syntyy uusi feenikslintu. Sanotaan myös, että feenikslintu tulee apuun aina kun sitä eniten tarvitsee ja feeniksin kyyneleet parantavat jopa kuolemasta.

Olen luetuttanut tuoretta kirjaani Pysäyttämätön yrittäjyys monella ihmisellä. Uusin kommentti eräältä arvostamaltani johtajalta oli:
"En osannut kyllä kaikkiin tehtäviin vastata eikä varmaan moni muukaan.
Ei ole kovin helppoa tietää
mitä elämässään haluaa
ja mitä tavoitteita tälle vuodelle oikeasti on.
Kyllä se pisti miettimään omaa elämää ja tavoitteita."
Walt Disneyn tiedetään sanoneen: "If you can dream it, you can do it.". Do -on vervi ja verbi merkitsee tekemistä. Tekeminen, tekemisen määrä ja suunta ratkaisee menestymisen.

Menestyvistä ihmisistä sanotaan myös, että menestyvät ihmiset ovat unelmoijia, joilla on aikataulu. Aikataulu ja tavoitteet yhdessä auttavat muistamaan mihin suuntaan olet menossa. Itselläni on kalenterissa kuukausittain muistutus, jotta muistan mitkä asiat ovat minulle tärkeitä. Kuukausittaiset tarkistuspisteet pakottavat itseni palaamaan vuodne alkuun ja tarkistamaan mitä asioita oikeasti halusin tänä vuonna saada aikaiseksi.

Feeniks -lintu osaa elää pitkään, koska se antaa musertaa itsensä tuhkaksi. Feeniks uskaltaa pysähtyä. Uskaltaa rakentaa jokaisen sulkansa alusta lähtien ja kerää talteen tuhkansa.

Liity Feeniksin kiltaan. Ole Feeniks lintu ja tee seuraava tehtävä:


Pysäyttämätön yrittäjyys:
#4 Päätä, mikä sinusta tulee isona


Minä
olen hyvä _________ ja __________ ja _________.

Haluan nyt olla ______________________-alalla
______________________________(missä tehtävässä),
koska _______________________________(miksi?).

Haluaisin kokeilla, millaista olisi olla ______________
-alalla ___________________________(mitä tekemässä),
koska_________________________________(miksi?).
Isona minusta tulee ____________________________.

Unelmapäiväni 5 tai 10 vuoden päästä sujuu aamusta iltaan
näin: ________________________________________
____________________________________________
____________________________________________.

Kun kuolen, ihmiset muistavat minut näistä asioista:
____________________________________________
____________________________________________.
Ei ole helppo tehtävä. Omalla alalla olemisen ja alanvaihdon tarkoitus on vapauttaa sinut miettimään, mitä oikeasti haluat tehdä. Kun 2001 -vuoden saneerauksen jälkeen tein itse vastaavan tehtävän, päätin ensin etten halua olla IT -alalla. Vapautin  itseni päättämään mitä oikeasti haluan. Kun olin etsinyt tulevaisuuttani kaikilta aloita, tajusin, että oikeasti haluankin olla IT -alalla koska rakastan IT-alaa. Unelmointi ei satuta. Unelmointi ja skenaarioiden luonti on itselleni erittäin tärkeä keino, jolla rakennan omaa elämänpolkuani.

Tilaa itsellesi koko kirja. Halvimmalla taidat löytää sen tällä hetkellä Adlibris kirjakaupasta: http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9529319177


Nautinnollista elämää!Ilkka O. Lavas
sarjayrittäjä

Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas
Tilaa kirja: Pysäyttämätön yrittäjyys 2013
tai lataa tästä ilmaiset maistiaiset yrittäjyyskirjasta.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

One can know victory and yet not achieve it

Lueskelin lentokoneessa Sun Tzu - The Art of War -kirjaa. Vaikka ajatukset on kirjoitettu sotastrategioista ja ihmisten johtamisesta, niin kirja toimii hyvin oppaana kiinalaiseen ajatteluun ja johtamiseen. Kirjasta bongasin viisauksia, joista tähän blogikirjoitukseen poimin muutamia. Käännän näistä osan suomeksi ja osan kirjoitan hieman uudestaan suomeksi. Kirjasta on olemassa suomenkielinenkin versio jos haluaa lukea aiheesta lisää suomeksi. (Lukijalle: Jätän alkuperäisen englanninkäännöksen viereen, niin voit lukea miten alkuperäinen käännös meni. Tekstithän on alunperin kiinaksi ja puhuttuna, joten englanninkielinenkin käännös voi olla hieman alkuperäisestä poikkeava.) Miten paljon paremmin asiat olisiva, jos nykyajan sodassa ymmärrettäisiin että: Väkivalta on vain yksi osa sotaa, eikä edes mitenkään toivottava osa. Violence is only one part of warfare and not even the preferred part. - Master Sun Voi tietää miten voitetaan, muttei se tarkoita vielä sitä, että

3 konstia joilla selviydyt laman yli

Menestyvä yrittäjä osaa johtaa yritystä eri markkinatilanteissa. Epäonnistumisen päivän lähestymisen innostamana tuli mieleen omat lama -ajan opit. "Entä jos toi Kreikka posahtaa ja säikäyttää rahamarkkinat niin sekaisin että tulee taas uus lama?" Esitin tämän kysymyksen yhden osakkuusyhtiöni hallituksen kokouksessa, jotta osaisimme jo etukäteen tunnistaa ja havaita asioita, joita voi ja pitää tehdä jos ja kun lama taas ennen pitkää tulee. En väitä, että nyt olisi lama tulossa, mutta sellaisiakin pelotteluja on ollut ilmassa, että keväällä tulisi kunnon jytky. Itselläni on optimistinen luottamus tulevaan, mutta 2 lamaa yrittäjänä kokeneena otan lamasta mieluiten oppia kuin turpakeikan. Alla muutama kysymys yritysjohdolle ja hallitukselle, jotta osaat tunnistaa miten lamaherkkä yrityksesi on. Samalla tarkoituksena pohtia etukäteen mitä teillä pitää ja voi tehdä jos lama pamahtaa käsiin ja kysyntä laskee. Etukäteen pohtimisessa on sellainen hyöty, että kun ei ole mitään

Maailma menettäisi paljon, jos menestyvän yrittäjän yritystä ei olisi

Eräs kaverini kertoi innostuneena perustaneensa yrityksen ja hän kysyi minulta onko suositella jotain tilitoimistoa. Kerroin käyttäväni useampaakin tilitoimistoa ja suosittelin hänen etsivän sellaisen tilitoimiston, joka on lähellä ja jolta voi kysyä esimerkiksi rahoitusasioissa, palkkaamisasioissa ja veroilmoitusasioissa. Kaverini kertoi, että y-tunnus on pian tulossa ja että Finnveralta on lainapäätökset tulossa. Kaiken lisäksi ensimmäiset asiakkaatkin on jo olemassa ja tuotantovälineet hankinnassa. Tässä vaiheessa pysähdyin. Miten näin pitkälle firman tulevaisuutta voi miettiä, vaikkei firmaa ole vielä edes olemassa? Miksi ihminen ylipäätänsä perustaa yrityksen. Miksi? Mitä merkitystä yrityksellä on? Mitä merkitystä kaverini firmalla on? MIKSI? Yrityksen tärkein kysymys on "Miksi olemme olemassa?". Yrityksellä täytyy olla olemassaolon tarkoitus. Mitä merkityksellisempi yrityksen olemassaolon tarkoitus on, sitä merkityksellisempi yritys on. Voit myös miettiä kysymy