Siirry pääsisältöön

Feeniks -lintu tulee apuun kun sitä eniten tarvitsee

Harry Potteristakin tuttu Feenikslintu tulee apuun,
kun sitä eniten tarvitsee.
Feeniks -linnun sanotaan elävän kerrallaan joko 500, noin tuhat tai 1461 vuotta. Pyhä tulilintu Feeniks on tuttu Harry Potter:ista sekä Egyptin mytologiasta.

Aikansa tullessa täyteen feeniks rakentaa itselleen oksista pesän ja sytyttää sen, jolloin pesä ja lintu itse palavat roihuten tuhkaksi. Tuhkasta syntyy uusi feenikslintu. Sanotaan myös, että feenikslintu tulee apuun aina kun sitä eniten tarvitsee ja feeniksin kyyneleet parantavat jopa kuolemasta.

Olen luetuttanut tuoretta kirjaani Pysäyttämätön yrittäjyys monella ihmisellä. Uusin kommentti eräältä arvostamaltani johtajalta oli:
"En osannut kyllä kaikkiin tehtäviin vastata eikä varmaan moni muukaan.
Ei ole kovin helppoa tietää
mitä elämässään haluaa
ja mitä tavoitteita tälle vuodelle oikeasti on.
Kyllä se pisti miettimään omaa elämää ja tavoitteita."
Walt Disneyn tiedetään sanoneen: "If you can dream it, you can do it.". Do -on vervi ja verbi merkitsee tekemistä. Tekeminen, tekemisen määrä ja suunta ratkaisee menestymisen.

Menestyvistä ihmisistä sanotaan myös, että menestyvät ihmiset ovat unelmoijia, joilla on aikataulu. Aikataulu ja tavoitteet yhdessä auttavat muistamaan mihin suuntaan olet menossa. Itselläni on kalenterissa kuukausittain muistutus, jotta muistan mitkä asiat ovat minulle tärkeitä. Kuukausittaiset tarkistuspisteet pakottavat itseni palaamaan vuodne alkuun ja tarkistamaan mitä asioita oikeasti halusin tänä vuonna saada aikaiseksi.

Feeniks -lintu osaa elää pitkään, koska se antaa musertaa itsensä tuhkaksi. Feeniks uskaltaa pysähtyä. Uskaltaa rakentaa jokaisen sulkansa alusta lähtien ja kerää talteen tuhkansa.

Liity Feeniksin kiltaan. Ole Feeniks lintu ja tee seuraava tehtävä:


Pysäyttämätön yrittäjyys:
#4 Päätä, mikä sinusta tulee isona


Minä
olen hyvä _________ ja __________ ja _________.

Haluan nyt olla ______________________-alalla
______________________________(missä tehtävässä),
koska _______________________________(miksi?).

Haluaisin kokeilla, millaista olisi olla ______________
-alalla ___________________________(mitä tekemässä),
koska_________________________________(miksi?).
Isona minusta tulee ____________________________.

Unelmapäiväni 5 tai 10 vuoden päästä sujuu aamusta iltaan
näin: ________________________________________
____________________________________________
____________________________________________.

Kun kuolen, ihmiset muistavat minut näistä asioista:
____________________________________________
____________________________________________.
Ei ole helppo tehtävä. Omalla alalla olemisen ja alanvaihdon tarkoitus on vapauttaa sinut miettimään, mitä oikeasti haluat tehdä. Kun 2001 -vuoden saneerauksen jälkeen tein itse vastaavan tehtävän, päätin ensin etten halua olla IT -alalla. Vapautin  itseni päättämään mitä oikeasti haluan. Kun olin etsinyt tulevaisuuttani kaikilta aloita, tajusin, että oikeasti haluankin olla IT -alalla koska rakastan IT-alaa. Unelmointi ei satuta. Unelmointi ja skenaarioiden luonti on itselleni erittäin tärkeä keino, jolla rakennan omaa elämänpolkuani.

Tilaa itsellesi koko kirja. Halvimmalla taidat löytää sen tällä hetkellä Adlibris kirjakaupasta: http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9529319177


Nautinnollista elämää!Ilkka O. Lavas
sarjayrittäjä

Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas
Tilaa kirja: Pysäyttämätön yrittäjyys 2013
tai lataa tästä ilmaiset maistiaiset yrittäjyyskirjasta.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zervant laskutusohjelma kokemuksia

Multa on tässä yrittäjäuran aikana kyselty monta kertaa mitä laskutusohjelmaa pitäisi käyttää? Mikä olisi hyvä kirjanpitotoimisto? Silloin tällöin törmään hyviin ohjelmiin ja vanhalla it-tuki -taustastani johtuen testailen näitä mielelläni. Sain laskutusohjelma Zervant laskutusohjelman koekäytöön ja sehän vaikutti ihan näppärältä.

Moni yrittäjä tekee töitä tuntilaskutuksella ja usein itsellänikin kävi niin, että tunteja unohtui laskuttaa. Nykyään on kätevää kun voi suoraan nettilaskutusohjelmaan kirjata tunnit. Testailin ja huomasin, että Zervantissa on tuntien kirjaus yllättävän helppoa ja tarvittaessa tunteihin voi lisätä myös laskutettavat kilometrit.
Tuntikirjanpidosta suoraan laskutukseen Mikään firma ei elä ilman laskutusta. Tuntien naputtelu tuntikirjauksista laskutusohjelmaan on mitä tylsintä hommaa. Onneksi Zervantista sai myös ihan perustyylikkään tuntiraportin ja näistä pystyy tekemään suoraan laskun ilman, että tietoja tarvitsee erikseen uudestaan syöttää. Tehokasta! 

Zerva…

5 juttua miten saat pikkujouluista enemmän irti

5 juttua miten saat pikkujouluista enemmän irti Meillä oli eilen pikkujoulut ja oli sen verran tajunnan räjäyttäviä kokemuksia, että koin syytä jakaa teille rakkaat blogini lukijat vähän siitä strategiasta, miten minä suhtaudun pikkujouluihin.
1. Älä kangistu kaavoihin - suhtaudu uusiin juttuihin avoimin mielin
Meillä oli eilen firman (www.w3.fi, www.deitti.net, www.city.fi, www.suomikauppa.fi) pikkujoulut. Teemana oli "Tapaus tuntematon". Meille ei kerrottu etukäteen minne olemme menossa, mitä tulemme tekemään. Oli vain lista asioista, joita pitää ottaa mukaan.

Jouduimme jokainen siis jo ennen pikkujouluja valitsemaan: Olenko minä valmis kohtaamaan elämässäni asioita, joihin en voi vaikuttaa. Olenko minä valmis ottamaan elämän vastaan sellaisena kuin se tulee? Olenko valmis kohtaamaan pikkujouluillan avoimin mielin ja valmiina sellaiseen mitä en tiedä etukäteen?

Meille ihmiselle tämä tuntemattoman kohtaaminen on usein asia, joka saa meidät pysymään mieluummin tutussa ja tu…

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt.


Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää
ennen kuin aloitit yrittäjänä?


Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana. Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava. Lähettelin a4:lle printtaamiani
mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä ja opetella itse.

Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella
ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään.
Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni:
oman palkan tienaaminen.

Kun on päässyt tavoitteeseen, voi asettaa …