Siirry pääsisältöön

Mitä menestys on?

Katsoin juuri hyvän leffan, joka inhimillisti menestyneitä kirjailijoita ja maalareita, Picassoa, Hemingwaytä yms... Midnight in Paris. Siinä kuvattiin meidän mielestä menestyneiden taiteilijoiden kovaa kilpailutilannetta: http://www.imdb.com/title/tt1605783/

Meidän aikakautemme näkökulmasta Picasso, Hemingway ja Dali ovat menestyneitä taiteilijoita. Heillä oli kuitenkin samanlaiset murheet ja arjen tilanteet kuin meillä. Heillä oli rakkaushuolia ja pelkotilanteita. Ihmeellisyysteorian mukaan kukaan ihminen ei ole ihmeellisempi kuin kukaan toinen ihminen. Siis menestyvä ihminen ei ole yhtään ihmeellisempi kuin "tavallinen ihminen". 

Itseasiassa "tavallinen ihminen" voi olla yhtä lailla menestyvä - tietämättä sitä itse. Moni meidän ihannoima ihminen kaipaa tilannetta, jossa olisi yhtä paljon rahaa kuin nyt, muttei tarvitsisi olla julkkis eikä tarvitsisi aina varoa sanojaan.


Mitä luulette miten paljon Kimi Räikkönen antaisi rahaa siitä, että hän saisi mennä tavallisena tallaajana missä tahansa ja nauttia elämästään kuin kuka tahansa. Rellestäminen ilman median päivittäistä seurantaa olisi varmasti paljon hauskempaa!


Nuori yrittäjä Teemu Arina oli tänään YleX:n korjaussarjassa keskustelemassa menestymisestä. Keskustelussa heräsi esiin hyviä pointteja siitä miten eri tavoin ihmiset kokevat menestymisen ja miten menestyminen on usein muiden tulkinta ihmisestä. Voit kuunnella keskustelun Ylen sivuilta. (Itse keskustelu 37min kohdalla). Löytyy myös Yle areenasta.

Minä määrittelen menestymisen varmasti erilailla kuin sinä ja se menestymisessä onkin parasta. Teemu kysyi ennen haastattelua ihmisten ajatuksia menestymisestä. Tässä otteita:


  • Onnellisuus. Merkityksellisyys. Kanssaihmiset.
  • Tunnen menestyväni elämässä kun aiheutan kanssaihmisille hyvän mielen ja he kokevat sen niin vahvasti että haluavat vastata siihen jollakin tavalla ♥
  • Mielenrauha, terveys ja hyvät kaverit sekä toimiva parisuhde. Riittävän haasteelliset hommat joista kuitenkin selviää ilman isompaa stressiä.
  • Menestyminen on sitä, että saa omasta elämästään kiksit. Jokaisen pitää olla tarpeeksi rohkea myöntämään itselleen, mistä ne kiksit saa (eikä seurata massaa tms). Niin ja sitten tehdä töitä kiksiensä eteen. Heleppoo ;)
  • Tunne siitä, että voi omalta pieneltäkin osaltaan vaikuttaa johonkin. Vaikkapa parempien palvelujen tekemiseen. :)
  • Menestyminen yrittäjänä on, että luo mahtavia tuotteita, joita ihmiset käyttävät ja rakastavat. 
  • Raha on vain seuraus jostain hyvästä, ei itse tarkoitus. 

Kuten huomaat, jokainen määrittelee oman elämänsä menestymisen eri tavalla. Miten sinä määrittelet menestymisesi? Kukaan muu ei voi kertoa mikä sinusta tekee menestyvän. Sinun itse pitää tietää mitä menestyminen tarkoittaa sinulle. Vasta kun tiedät mitä menestyminen omassa elämässäsi tarkoittaa, voit menestyä.

Menestystä elämääsi!

Ilkka O. Lavas
kasvuyrittäjä, uusien yritysten sparraaja, tiimiyrittäjä

Linkattaisko LinkedIn:ssä?
http://www.linkedin.com/in/ilkkaolavas
Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt. Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit yrittäjänä? Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana.  Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella  kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava.  Lähettelin a4:lle printtaamiani mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä  ja opetella itse. Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään. Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni: oman palkan tienaaminen. Kun on päässyt

Tieke inspiroi kestävään kehitykseen

Tieken aamiaisseminaarissa oli viimeksi aiheena kestävä kehitys. Alustajina olivat mm. Jyrki J. J. Kasvi joka puhui esteettömyydestä . Seminaarissa keskusteltiin sivustojen ja palveluiden näkymisestä eri päätelaitteilla ja EU:n esteettömyys (accessibility) suosituksesta . Tämä muistutti minua yhdestä tärkeästä asiasta netin kehittämisestä: Ikinä suunnitellessasi et voi tietää minkä kokoisella ruudulla ja laitteella käyttäjä sivuillesi tulee. Ihmiset käyttävät sivustoja tietokoneen web –selaimella, miniläppäreillä, tableteilla ja kännyköillä tai nykyaikaisemmin älypuhelimilla. Tästä innostuneena kirjoitin W3:n blogi in aiheesta lisää ajatuksia. Kokeile itse yrityksesi sivuja eri päätelaitteilla, jotta tiedät miten asiakkaat kokevat verkkosivujesi toimivuuden. Kokeile myös hakukoneella "yrityksesinimi yhteystiedot" ja katso minkä näköisenä näyt hakukoneen käyttäjille. Asiakkaalle on annettava oikeus löytää asiat etsimällään tavalla ja avustettava haussa. Ilkka O.

Joy at work, Happy Entrepreneurs day

National Entrepreneurs day 5.9 You can Enjoy your work! Happy entrepreneurs day. Happy entrepreneurs day. This day is kind of a labor day, but today we enjoy about all thing that are good and great at our work. If we focus on one day thanking what good things we have, we don't have time to complain about small things. There is Thank God It's Monday -group on Facebook. The idea is to remember every monday that we are doing important work and that's why we should be happy to have thing called workweek when we join together at work and we do important things together. If all people would stop working all around the world, government goes to bankruptcy and the system collapses. Yes most of the people go to work everyday. We are there 1760 hours every year and that's why we should enjoy it and yes we can. We have a lot of nice things at our work why we go there. We have: Great People to work with Great Customers who with we can spend our good times G