Siirry pääsisältöön

Mitä menestys on?

Katsoin juuri hyvän leffan, joka inhimillisti menestyneitä kirjailijoita ja maalareita, Picassoa, Hemingwaytä yms... Midnight in Paris. Siinä kuvattiin meidän mielestä menestyneiden taiteilijoiden kovaa kilpailutilannetta: http://www.imdb.com/title/tt1605783/

Meidän aikakautemme näkökulmasta Picasso, Hemingway ja Dali ovat menestyneitä taiteilijoita. Heillä oli kuitenkin samanlaiset murheet ja arjen tilanteet kuin meillä. Heillä oli rakkaushuolia ja pelkotilanteita. Ihmeellisyysteorian mukaan kukaan ihminen ei ole ihmeellisempi kuin kukaan toinen ihminen. Siis menestyvä ihminen ei ole yhtään ihmeellisempi kuin "tavallinen ihminen". 

Itseasiassa "tavallinen ihminen" voi olla yhtä lailla menestyvä - tietämättä sitä itse. Moni meidän ihannoima ihminen kaipaa tilannetta, jossa olisi yhtä paljon rahaa kuin nyt, muttei tarvitsisi olla julkkis eikä tarvitsisi aina varoa sanojaan.


Mitä luulette miten paljon Kimi Räikkönen antaisi rahaa siitä, että hän saisi mennä tavallisena tallaajana missä tahansa ja nauttia elämästään kuin kuka tahansa. Rellestäminen ilman median päivittäistä seurantaa olisi varmasti paljon hauskempaa!


Nuori yrittäjä Teemu Arina oli tänään YleX:n korjaussarjassa keskustelemassa menestymisestä. Keskustelussa heräsi esiin hyviä pointteja siitä miten eri tavoin ihmiset kokevat menestymisen ja miten menestyminen on usein muiden tulkinta ihmisestä. Voit kuunnella keskustelun Ylen sivuilta. (Itse keskustelu 37min kohdalla). Löytyy myös Yle areenasta.

Minä määrittelen menestymisen varmasti erilailla kuin sinä ja se menestymisessä onkin parasta. Teemu kysyi ennen haastattelua ihmisten ajatuksia menestymisestä. Tässä otteita:


  • Onnellisuus. Merkityksellisyys. Kanssaihmiset.
  • Tunnen menestyväni elämässä kun aiheutan kanssaihmisille hyvän mielen ja he kokevat sen niin vahvasti että haluavat vastata siihen jollakin tavalla ♥
  • Mielenrauha, terveys ja hyvät kaverit sekä toimiva parisuhde. Riittävän haasteelliset hommat joista kuitenkin selviää ilman isompaa stressiä.
  • Menestyminen on sitä, että saa omasta elämästään kiksit. Jokaisen pitää olla tarpeeksi rohkea myöntämään itselleen, mistä ne kiksit saa (eikä seurata massaa tms). Niin ja sitten tehdä töitä kiksiensä eteen. Heleppoo ;)
  • Tunne siitä, että voi omalta pieneltäkin osaltaan vaikuttaa johonkin. Vaikkapa parempien palvelujen tekemiseen. :)
  • Menestyminen yrittäjänä on, että luo mahtavia tuotteita, joita ihmiset käyttävät ja rakastavat. 
  • Raha on vain seuraus jostain hyvästä, ei itse tarkoitus. 

Kuten huomaat, jokainen määrittelee oman elämänsä menestymisen eri tavalla. Miten sinä määrittelet menestymisesi? Kukaan muu ei voi kertoa mikä sinusta tekee menestyvän. Sinun itse pitää tietää mitä menestyminen tarkoittaa sinulle. Vasta kun tiedät mitä menestyminen omassa elämässäsi tarkoittaa, voit menestyä.

Menestystä elämääsi!

Ilkka O. Lavas
kasvuyrittäjä, uusien yritysten sparraaja, tiimiyrittäjä

Linkattaisko LinkedIn:ssä?
http://www.linkedin.com/in/ilkkaolavas
Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zervant laskutusohjelma kokemuksia

Multa on tässä yrittäjäuran aikana kyselty monta kertaa mitä laskutusohjelmaa pitäisi käyttää? Mikä olisi hyvä kirjanpitotoimisto? Silloin tällöin törmään hyviin ohjelmiin ja vanhalla it-tuki -taustastani johtuen testailen näitä mielelläni. Sain laskutusohjelma Zervant laskutusohjelma n koekäytöön ja sehän vaikutti ihan näppärältä. Moni yrittäjä tekee töitä tuntilaskutuksella ja usein itsellänikin kävi niin, että tunteja unohtui laskuttaa. Nykyään on kätevää kun voi suoraan nettilaskutusohjelmaan kirjata tunnit. Testailin ja huomasin, että Zervantissa on tuntien kirjaus yllättävän helppoa ja tarvittaessa tunteihin voi lisätä myös laskutettavat kilometrit. Tuntikirjanpidosta suoraan laskutukseen Mikään firma ei elä ilman laskutusta. Tuntien naputtelu tuntikirjauksista laskutusohjelmaan on mitä tylsintä hommaa. Onneksi Zervantista sai myös ihan perustyylikkään tuntiraportin ja näistä pystyy tekemään suoraan laskun ilman, että tietoja tarvitsee erikseen uudestaan syöttää.

One can know victory and yet not achieve it

Lueskelin lentokoneessa Sun Tzu - The Art of War -kirjaa. Vaikka ajatukset on kirjoitettu sotastrategioista ja ihmisten johtamisesta, niin kirja toimii hyvin oppaana kiinalaiseen ajatteluun ja johtamiseen. Kirjasta bongasin viisauksia, joista tähän blogikirjoitukseen poimin muutamia. Käännän näistä osan suomeksi ja osan kirjoitan hieman uudestaan suomeksi. Kirjasta on olemassa suomenkielinenkin versio jos haluaa lukea aiheesta lisää suomeksi. (Lukijalle: Jätän alkuperäisen englanninkäännöksen viereen, niin voit lukea miten alkuperäinen käännös meni. Tekstithän on alunperin kiinaksi ja puhuttuna, joten englanninkielinenkin käännös voi olla hieman alkuperäisestä poikkeava.) Miten paljon paremmin asiat olisiva, jos nykyajan sodassa ymmärrettäisiin että: Väkivalta on vain yksi osa sotaa, eikä edes mitenkään toivottava osa. Violence is only one part of warfare and not even the preferred part. - Master Sun Voi tietää miten voitetaan, muttei se tarkoita vielä sitä, että

3 konstia joilla selviydyt laman yli

Menestyvä yrittäjä osaa johtaa yritystä eri markkinatilanteissa. Epäonnistumisen päivän lähestymisen innostamana tuli mieleen omat lama -ajan opit. "Entä jos toi Kreikka posahtaa ja säikäyttää rahamarkkinat niin sekaisin että tulee taas uus lama?" Esitin tämän kysymyksen yhden osakkuusyhtiöni hallituksen kokouksessa, jotta osaisimme jo etukäteen tunnistaa ja havaita asioita, joita voi ja pitää tehdä jos ja kun lama taas ennen pitkää tulee. En väitä, että nyt olisi lama tulossa, mutta sellaisiakin pelotteluja on ollut ilmassa, että keväällä tulisi kunnon jytky. Itselläni on optimistinen luottamus tulevaan, mutta 2 lamaa yrittäjänä kokeneena otan lamasta mieluiten oppia kuin turpakeikan. Alla muutama kysymys yritysjohdolle ja hallitukselle, jotta osaat tunnistaa miten lamaherkkä yrityksesi on. Samalla tarkoituksena pohtia etukäteen mitä teillä pitää ja voi tehdä jos lama pamahtaa käsiin ja kysyntä laskee. Etukäteen pohtimisessa on sellainen hyöty, että kun ei ole mitään