Siirry pääsisältöön

Mitä menestys on?

Katsoin juuri hyvän leffan, joka inhimillisti menestyneitä kirjailijoita ja maalareita, Picassoa, Hemingwaytä yms... Midnight in Paris. Siinä kuvattiin meidän mielestä menestyneiden taiteilijoiden kovaa kilpailutilannetta: http://www.imdb.com/title/tt1605783/

Meidän aikakautemme näkökulmasta Picasso, Hemingway ja Dali ovat menestyneitä taiteilijoita. Heillä oli kuitenkin samanlaiset murheet ja arjen tilanteet kuin meillä. Heillä oli rakkaushuolia ja pelkotilanteita. Ihmeellisyysteorian mukaan kukaan ihminen ei ole ihmeellisempi kuin kukaan toinen ihminen. Siis menestyvä ihminen ei ole yhtään ihmeellisempi kuin "tavallinen ihminen". 

Itseasiassa "tavallinen ihminen" voi olla yhtä lailla menestyvä - tietämättä sitä itse. Moni meidän ihannoima ihminen kaipaa tilannetta, jossa olisi yhtä paljon rahaa kuin nyt, muttei tarvitsisi olla julkkis eikä tarvitsisi aina varoa sanojaan.


Mitä luulette miten paljon Kimi Räikkönen antaisi rahaa siitä, että hän saisi mennä tavallisena tallaajana missä tahansa ja nauttia elämästään kuin kuka tahansa. Rellestäminen ilman median päivittäistä seurantaa olisi varmasti paljon hauskempaa!


Nuori yrittäjä Teemu Arina oli tänään YleX:n korjaussarjassa keskustelemassa menestymisestä. Keskustelussa heräsi esiin hyviä pointteja siitä miten eri tavoin ihmiset kokevat menestymisen ja miten menestyminen on usein muiden tulkinta ihmisestä. Voit kuunnella keskustelun Ylen sivuilta. (Itse keskustelu 37min kohdalla). Löytyy myös Yle areenasta.

Minä määrittelen menestymisen varmasti erilailla kuin sinä ja se menestymisessä onkin parasta. Teemu kysyi ennen haastattelua ihmisten ajatuksia menestymisestä. Tässä otteita:


  • Onnellisuus. Merkityksellisyys. Kanssaihmiset.
  • Tunnen menestyväni elämässä kun aiheutan kanssaihmisille hyvän mielen ja he kokevat sen niin vahvasti että haluavat vastata siihen jollakin tavalla ♥
  • Mielenrauha, terveys ja hyvät kaverit sekä toimiva parisuhde. Riittävän haasteelliset hommat joista kuitenkin selviää ilman isompaa stressiä.
  • Menestyminen on sitä, että saa omasta elämästään kiksit. Jokaisen pitää olla tarpeeksi rohkea myöntämään itselleen, mistä ne kiksit saa (eikä seurata massaa tms). Niin ja sitten tehdä töitä kiksiensä eteen. Heleppoo ;)
  • Tunne siitä, että voi omalta pieneltäkin osaltaan vaikuttaa johonkin. Vaikkapa parempien palvelujen tekemiseen. :)
  • Menestyminen yrittäjänä on, että luo mahtavia tuotteita, joita ihmiset käyttävät ja rakastavat. 
  • Raha on vain seuraus jostain hyvästä, ei itse tarkoitus. 

Kuten huomaat, jokainen määrittelee oman elämänsä menestymisen eri tavalla. Miten sinä määrittelet menestymisesi? Kukaan muu ei voi kertoa mikä sinusta tekee menestyvän. Sinun itse pitää tietää mitä menestyminen tarkoittaa sinulle. Vasta kun tiedät mitä menestyminen omassa elämässäsi tarkoittaa, voit menestyä.

Menestystä elämääsi!

Ilkka O. Lavas
kasvuyrittäjä, uusien yritysten sparraaja, tiimiyrittäjä

Linkattaisko LinkedIn:ssä?
http://www.linkedin.com/in/ilkkaolavas
Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt. Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit yrittäjänä? Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana.  Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella  kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava.  Lähettelin a4:lle printtaamiani mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä  ja opetella itse. Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään. Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni: oman palkan tienaaminen. Kun on päässyt

Jos saisit yhden ylimääräisen päivän mitä tekisit?

Tänään on karkauspäivä. Vähän niinkuin ylimääräinen päivä. Tänään on hyvä kysyä itseltä, mitä tekisin jos saisin yhden ylimääräisen päivän. Elämme joka päivä oravanpyörässä ja unelmoimme ylimääräisestä päivästä jolloin voisimme tehdä mitä vaan. Joku jopa nauttii oravanpyörässä olosta niin paljon, että haluaisi säästää vapaapäivän pahan päivän varalle. Mitä sitten tekisimme? Kysyin facebookista kavereiltani. Joku haluaisi pois töistä. Yksi haluaisi nauttia ulkona olosta ja lähteä pitkälle kävelylle. Kolmas haluaisi nukkua pitkään. Myös ystävien seurasta nauttimista voi tehdä ylimääräisenä vapaapäivänä. Päivä on kovin lyhyt aika toteuttaa suunnitelmallista ajankäyttöä. Tein alkuvuodesta itselleni viikko-ohjelman, mutta jos sen muuttaisi päivä-ohjelmaksi, niin siitä saisin itselleni tämän päivän tavoitteet. Oma viikko-ohjelmani oli siis aikaisemmasta ajanhallintaan liittyvästä bloggauksestani: Nukkuminen 7h Nukuin 7,5h. Hups pitkäks meni. Työ: keskimäärin 5,7h per päivä

Työstä voi nauttia! Hyvää yrittäjänpäivää!

Yrittäjän päivä 5.9 Sinäkin voit nauttia työstäsi! Hyvää yrittäjän päivää. Hyvää yrittäjän päivää. Tämä on vähän niinkuin yrittäjien vappu, mutta tänään nautitaan työn tekemisestä ja kaikesta hyvästä ja mahtavasta mitä työn tekeminen antaa meille. Kun me keskitymme nauttimaan siitä mitä hyvää meillä on, emme ehdi valittamaan pikkujutuista. Facebookissa on Thank God It's Monday -ryhmä. Ryhmän idea on muistuttaa joka maanantai, että työn tekeminen on tärkeää ja että meidän tulisi olla iloisia siitä että on sellainen asia kuin työviikko. Työviikkohan tarkoittaa sitä, että ihmiskunnan ihmiset kokoontuvat yhteen ja tekevät tärkeitä asioita tämän maailman pyörittämiseksi. Jos kukaan ei tekisi töitä missään päin maailmaa, niin valtion kassa kuihtuisi ja maailma ajautuisi kaaokseen. Työn tekeminen yhdessä on tärkeää. Kyllä joo suurin osa ihmisistä menee töihin joka arkipäivä. Olemme töissä 1760 tuntia joka vuosi ja siksi meidän kannattaa nauttia siitä mitä meillä o