Siirry pääsisältöön

Mitä menestys on?

Katsoin juuri hyvän leffan, joka inhimillisti menestyneitä kirjailijoita ja maalareita, Picassoa, Hemingwaytä yms... Midnight in Paris. Siinä kuvattiin meidän mielestä menestyneiden taiteilijoiden kovaa kilpailutilannetta: http://www.imdb.com/title/tt1605783/

Meidän aikakautemme näkökulmasta Picasso, Hemingway ja Dali ovat menestyneitä taiteilijoita. Heillä oli kuitenkin samanlaiset murheet ja arjen tilanteet kuin meillä. Heillä oli rakkaushuolia ja pelkotilanteita. Ihmeellisyysteorian mukaan kukaan ihminen ei ole ihmeellisempi kuin kukaan toinen ihminen. Siis menestyvä ihminen ei ole yhtään ihmeellisempi kuin "tavallinen ihminen". 

Itseasiassa "tavallinen ihminen" voi olla yhtä lailla menestyvä - tietämättä sitä itse. Moni meidän ihannoima ihminen kaipaa tilannetta, jossa olisi yhtä paljon rahaa kuin nyt, muttei tarvitsisi olla julkkis eikä tarvitsisi aina varoa sanojaan.


Mitä luulette miten paljon Kimi Räikkönen antaisi rahaa siitä, että hän saisi mennä tavallisena tallaajana missä tahansa ja nauttia elämästään kuin kuka tahansa. Rellestäminen ilman median päivittäistä seurantaa olisi varmasti paljon hauskempaa!


Nuori yrittäjä Teemu Arina oli tänään YleX:n korjaussarjassa keskustelemassa menestymisestä. Keskustelussa heräsi esiin hyviä pointteja siitä miten eri tavoin ihmiset kokevat menestymisen ja miten menestyminen on usein muiden tulkinta ihmisestä. Voit kuunnella keskustelun Ylen sivuilta. (Itse keskustelu 37min kohdalla). Löytyy myös Yle areenasta.

Minä määrittelen menestymisen varmasti erilailla kuin sinä ja se menestymisessä onkin parasta. Teemu kysyi ennen haastattelua ihmisten ajatuksia menestymisestä. Tässä otteita:


  • Onnellisuus. Merkityksellisyys. Kanssaihmiset.
  • Tunnen menestyväni elämässä kun aiheutan kanssaihmisille hyvän mielen ja he kokevat sen niin vahvasti että haluavat vastata siihen jollakin tavalla ♥
  • Mielenrauha, terveys ja hyvät kaverit sekä toimiva parisuhde. Riittävän haasteelliset hommat joista kuitenkin selviää ilman isompaa stressiä.
  • Menestyminen on sitä, että saa omasta elämästään kiksit. Jokaisen pitää olla tarpeeksi rohkea myöntämään itselleen, mistä ne kiksit saa (eikä seurata massaa tms). Niin ja sitten tehdä töitä kiksiensä eteen. Heleppoo ;)
  • Tunne siitä, että voi omalta pieneltäkin osaltaan vaikuttaa johonkin. Vaikkapa parempien palvelujen tekemiseen. :)
  • Menestyminen yrittäjänä on, että luo mahtavia tuotteita, joita ihmiset käyttävät ja rakastavat. 
  • Raha on vain seuraus jostain hyvästä, ei itse tarkoitus. 

Kuten huomaat, jokainen määrittelee oman elämänsä menestymisen eri tavalla. Miten sinä määrittelet menestymisesi? Kukaan muu ei voi kertoa mikä sinusta tekee menestyvän. Sinun itse pitää tietää mitä menestyminen tarkoittaa sinulle. Vasta kun tiedät mitä menestyminen omassa elämässäsi tarkoittaa, voit menestyä.

Menestystä elämääsi!

Ilkka O. Lavas
kasvuyrittäjä, uusien yritysten sparraaja, tiimiyrittäjä

Linkattaisko LinkedIn:ssä?
http://www.linkedin.com/in/ilkkaolavas
Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt.


Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää
ennen kuin aloitit yrittäjänä?


Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana. Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava. Lähettelin a4:lle printtaamiani
mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä ja opetella itse.

Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella
ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään.
Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni:
oman palkan tienaaminen.

Kun on päässyt tavoitteeseen, voi asettaa …

5 juttua miten saat pikkujouluista enemmän irti

5 juttua miten saat pikkujouluista enemmän irti Meillä oli eilen pikkujoulut ja oli sen verran tajunnan räjäyttäviä kokemuksia, että koin syytä jakaa teille rakkaat blogini lukijat vähän siitä strategiasta, miten minä suhtaudun pikkujouluihin.
1. Älä kangistu kaavoihin - suhtaudu uusiin juttuihin avoimin mielin
Meillä oli eilen firman (www.w3.fi, www.deitti.net, www.city.fi, www.suomikauppa.fi) pikkujoulut. Teemana oli "Tapaus tuntematon". Meille ei kerrottu etukäteen minne olemme menossa, mitä tulemme tekemään. Oli vain lista asioista, joita pitää ottaa mukaan.

Jouduimme jokainen siis jo ennen pikkujouluja valitsemaan: Olenko minä valmis kohtaamaan elämässäni asioita, joihin en voi vaikuttaa. Olenko minä valmis ottamaan elämän vastaan sellaisena kuin se tulee? Olenko valmis kohtaamaan pikkujouluillan avoimin mielin ja valmiina sellaiseen mitä en tiedä etukäteen?

Meille ihmiselle tämä tuntemattoman kohtaaminen on usein asia, joka saa meidät pysymään mieluummin tutussa ja tu…

Menestyvä yrittäjä tietää mitä haluaa

Tavoitteellisuus

Yksi yrittäjän menestymisen avaimista on tavoitteellisuus. Kun laiva on lähdössä, se pääsee varmimmin perille, kun tietää mihin satamaan on pyrkimässä.

Tuulen mukanaseilaaja

Olen yrittäjäurani aikana nähnyt monia yrittäjiä, jotka rutiininomaisesti tekevät päivittäin työnsä ilman tavoitteita. Jos eteen tulevia mahdollisuuksia on vähän, on tartuttava kaikkiin kiinni, jolloin tilanne on tuulen mukana seilaamista. Tällaisessa on se ongelma, että on hankalaa keskittyä mihinkään. Tämä sopii joillekin elinkeinonharjoittajille, mutta en usko, että tuulen mukana seilaamisesta syntyy kovin paljoa muita kuin yrittäjää itseään hyödyttäviä menestystarinoita. Moni näistä yrittäjistä työskentelee jopa alle normaalin palkan eikä edes uskalla myöntää tätä tosiasiaa itselleen. Ei elinkeinonharjoittamisessa mitään vikaa ole mutta itsensä huijaamisessa on. Positiivisena poikkeuksena on lifestyle yrittäjyys.

Lifestyle -yrittäjyys: oman unelmansa mukanaseilaaja

Eräs yrittäjäkollegani nauttii…