Siirry pääsisältöön

Jos saisit yhden ylimääräisen päivän mitä tekisit?

Tänään on karkauspäivä. Vähän niinkuin ylimääräinen päivä. Tänään on hyvä kysyä itseltä, mitä tekisin jos saisin yhden ylimääräisen päivän.

Elämme joka päivä oravanpyörässä ja unelmoimme ylimääräisestä päivästä jolloin voisimme tehdä mitä vaan. Joku jopa nauttii oravanpyörässä olosta niin paljon, että haluaisi säästää vapaapäivän pahan päivän varalle.

Mitä sitten tekisimme? Kysyin facebookista kavereiltani. Joku haluaisi pois töistä. Yksi haluaisi nauttia ulkona olosta ja lähteä pitkälle kävelylle. Kolmas haluaisi nukkua pitkään. Myös ystävien seurasta nauttimista voi tehdä ylimääräisenä vapaapäivänä.

Päivä on kovin lyhyt aika toteuttaa suunnitelmallista ajankäyttöä. Tein alkuvuodesta itselleni viikko-ohjelman, mutta jos sen muuttaisi päivä-ohjelmaksi, niin siitä saisin itselleni tämän päivän tavoitteet.

Oma viikko-ohjelmani oli siis aikaisemmasta ajanhallintaan liittyvästä bloggauksestani:


 1. Nukkuminen 7h
  Nukuin 7,5h. Hups pitkäks meni.
 2. Työ: keskimäärin 5,7h per päivä jos tekisi lauantaisin ja sunnuntaisinkin töitä.
  Taitaa sekin mennä pitkäksi tänään. Ehkä teen 8h päivän ja lauantaina toteutan sitten päivän ilman töitä. Olisiko se hyvä tapa toteuttaa ylimääräinen päivä? Urakoi töitä tänään ja lauantaina ei sitten tee töitä ollenkaan?
 3. 1,4h itseni kehittäminen
  Olen nyt kirjoittanut tätä tässä aamulla. Kirjoittaminen on hyvä tapa jäsentää ajatuksia. Luin myös verkosta ajankohtaisia asioita ja keskustelin ystävieni kanssa facebookissa.
 4. 0h tv:n katsominen.
  Kyllä. En katso TV:tä. Jos minulla ei ole mitään tekemistä, EN TODELLAKAAN LAITA TV:tä päälle. Vaan iltaisin menen nukkumaan. Moni haluaisi nukkua enemmän, mutta silti katsoo TV:tä yömyöhään. Mene nukkumaan yhdeksältä. Saat pitkät unet! Jos et saa heti unen päästä kiinni, niin lepäile paikallasi ja mietiskele.
 5. 2h: syöminen.
  Syöminen liittyy usein ystävien kanssa oleskeluun. Minulla on mukavia työkavereita. Vietän mieluusti heidän kanssa vapaa-aikaa lounaalla. Iltaisin syön usein perheen kanssa.
 6. 0,4h elokuvien katsominen.
  En katso tänään elokuvaa. Säästä ajan lauantaille.
 7. 0,57h kuntoilu.
  Eiköhän sitä lunta tule taas sen verran, että saa tehdä lumitöitä :-) Hyötyliikunta on hyväksi!
 8. 1,4h.Muu vapaa aika.

  Pidän tänään illalla esitelmän yrittäjyydestä Keski-Uudenmaan Nuorkauppakamarin tilaisuudessa. Tämä on osittain itseni kehittämistä, koska valmistelu on sellaista, joka saa minut jäsentämään mitä haluan sanoa ja osittain tämä on vapaa-aikaa, koska kyse on harrastustoiminnasta. Kyse on myös ystävien kanssa yhdessä olosta.

  Ystäviä meillä kaikilla on paljon. Kysymys on siitä miten suhtaudumme ihmisiin. Ajattelemmeko työssämme kaikkia vihollisina vai ystävinä? Jos ajattelemme että asiakkaat ovat ystäviämme, niin meillä on paljon mukavampi päivä. Työkavereista kannattaa myös ajatella ystävinä. Ystäville ollaan kohteliaita. Ystäviä kiitetään. Ystäviä on ihana nähdä. Ystävien kanssa voi viettää aikaa ja tehdä juttuja yhdessä.
 9. 2h Lasten kanssa
  Aamulla käytin 0,5h lasten kanssa arkirutiineihin: pukemiseen ja aamupalaan. Ei tullut edes tappelua. Veeti näytti uuden lätkäkortin, jossa kuvailtiin, että "maalivahti on kovempaa betonia kuin moni kivijalka". Säästän lopun 1,5h tämän lauantaille. Lähdemme nimittäin mökille kalaan.
 10. 0,2 työmatkat
  Minulla on 10 minuutin työmatka. Kannattaa käydä lähellä töissä. Säästyy aikaa muuhunkin.
 11. 1h Lepo
  Pitää muistaa antaa itselle myös aikaa. Ei pelkästään nukkumisaikaa, vaan myös lepo-aikaa. Ole itsesi kanssa ja pysähdy: Mieti mitä tekisit jos sinulla olisi 24h ylimääräistä aikaa tänä vuonna.
Ole itsesi kanssa ja pysähdy:
Mieti mitä tekisit jos sinulla olisi 24h ylimääräistä aikaa tänä vuonna.

Hyvää karkauspäivää!sarjayrittäjä

Linkattaisko LinkedIn:ssä?
http://www.linkedin.com/in/ilkkaolavas
Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

One can know victory and yet not achieve it

Lueskelin lentokoneessa Sun Tzu - The Art of War -kirjaa. Vaikka ajatukset on kirjoitettu sotastrategioista ja ihmisten johtamisesta, niin kirja toimii hyvin oppaana kiinalaiseen ajatteluun ja johtamiseen. Kirjasta bongasin viisauksia, joista tähän blogikirjoitukseen poimin muutamia. Käännän näistä osan suomeksi ja osan kirjoitan hieman uudestaan suomeksi. Kirjasta on olemassa suomenkielinenkin versio jos haluaa lukea aiheesta lisää suomeksi. (Lukijalle: Jätän alkuperäisen englanninkäännöksen viereen, niin voit lukea miten alkuperäinen käännös meni. Tekstithän on alunperin kiinaksi ja puhuttuna, joten englanninkielinenkin käännös voi olla hieman alkuperäisestä poikkeava.) Miten paljon paremmin asiat olisiva, jos nykyajan sodassa ymmärrettäisiin että: Väkivalta on vain yksi osa sotaa, eikä edes mitenkään toivottava osa. Violence is only one part of warfare and not even the preferred part. - Master Sun Voi tietää miten voitetaan, muttei se tarkoita vielä sitä, että

3 konstia joilla selviydyt laman yli

Menestyvä yrittäjä osaa johtaa yritystä eri markkinatilanteissa. Epäonnistumisen päivän lähestymisen innostamana tuli mieleen omat lama -ajan opit. "Entä jos toi Kreikka posahtaa ja säikäyttää rahamarkkinat niin sekaisin että tulee taas uus lama?" Esitin tämän kysymyksen yhden osakkuusyhtiöni hallituksen kokouksessa, jotta osaisimme jo etukäteen tunnistaa ja havaita asioita, joita voi ja pitää tehdä jos ja kun lama taas ennen pitkää tulee. En väitä, että nyt olisi lama tulossa, mutta sellaisiakin pelotteluja on ollut ilmassa, että keväällä tulisi kunnon jytky. Itselläni on optimistinen luottamus tulevaan, mutta 2 lamaa yrittäjänä kokeneena otan lamasta mieluiten oppia kuin turpakeikan. Alla muutama kysymys yritysjohdolle ja hallitukselle, jotta osaat tunnistaa miten lamaherkkä yrityksesi on. Samalla tarkoituksena pohtia etukäteen mitä teillä pitää ja voi tehdä jos lama pamahtaa käsiin ja kysyntä laskee. Etukäteen pohtimisessa on sellainen hyöty, että kun ei ole mitään

Maailma menettäisi paljon, jos menestyvän yrittäjän yritystä ei olisi

Eräs kaverini kertoi innostuneena perustaneensa yrityksen ja hän kysyi minulta onko suositella jotain tilitoimistoa. Kerroin käyttäväni useampaakin tilitoimistoa ja suosittelin hänen etsivän sellaisen tilitoimiston, joka on lähellä ja jolta voi kysyä esimerkiksi rahoitusasioissa, palkkaamisasioissa ja veroilmoitusasioissa. Kaverini kertoi, että y-tunnus on pian tulossa ja että Finnveralta on lainapäätökset tulossa. Kaiken lisäksi ensimmäiset asiakkaatkin on jo olemassa ja tuotantovälineet hankinnassa. Tässä vaiheessa pysähdyin. Miten näin pitkälle firman tulevaisuutta voi miettiä, vaikkei firmaa ole vielä edes olemassa? Miksi ihminen ylipäätänsä perustaa yrityksen. Miksi? Mitä merkitystä yrityksellä on? Mitä merkitystä kaverini firmalla on? MIKSI? Yrityksen tärkein kysymys on "Miksi olemme olemassa?". Yrityksellä täytyy olla olemassaolon tarkoitus. Mitä merkityksellisempi yrityksen olemassaolon tarkoitus on, sitä merkityksellisempi yritys on. Voit myös miettiä kysymy