Siirry pääsisältöön

Jos saisit yhden ylimääräisen päivän mitä tekisit?

Tänään on karkauspäivä. Vähän niinkuin ylimääräinen päivä. Tänään on hyvä kysyä itseltä, mitä tekisin jos saisin yhden ylimääräisen päivän.

Elämme joka päivä oravanpyörässä ja unelmoimme ylimääräisestä päivästä jolloin voisimme tehdä mitä vaan. Joku jopa nauttii oravanpyörässä olosta niin paljon, että haluaisi säästää vapaapäivän pahan päivän varalle.

Mitä sitten tekisimme? Kysyin facebookista kavereiltani. Joku haluaisi pois töistä. Yksi haluaisi nauttia ulkona olosta ja lähteä pitkälle kävelylle. Kolmas haluaisi nukkua pitkään. Myös ystävien seurasta nauttimista voi tehdä ylimääräisenä vapaapäivänä.

Päivä on kovin lyhyt aika toteuttaa suunnitelmallista ajankäyttöä. Tein alkuvuodesta itselleni viikko-ohjelman, mutta jos sen muuttaisi päivä-ohjelmaksi, niin siitä saisin itselleni tämän päivän tavoitteet.

Oma viikko-ohjelmani oli siis aikaisemmasta ajanhallintaan liittyvästä bloggauksestani:


 1. Nukkuminen 7h
  Nukuin 7,5h. Hups pitkäks meni.
 2. Työ: keskimäärin 5,7h per päivä jos tekisi lauantaisin ja sunnuntaisinkin töitä.
  Taitaa sekin mennä pitkäksi tänään. Ehkä teen 8h päivän ja lauantaina toteutan sitten päivän ilman töitä. Olisiko se hyvä tapa toteuttaa ylimääräinen päivä? Urakoi töitä tänään ja lauantaina ei sitten tee töitä ollenkaan?
 3. 1,4h itseni kehittäminen
  Olen nyt kirjoittanut tätä tässä aamulla. Kirjoittaminen on hyvä tapa jäsentää ajatuksia. Luin myös verkosta ajankohtaisia asioita ja keskustelin ystävieni kanssa facebookissa.
 4. 0h tv:n katsominen.
  Kyllä. En katso TV:tä. Jos minulla ei ole mitään tekemistä, EN TODELLAKAAN LAITA TV:tä päälle. Vaan iltaisin menen nukkumaan. Moni haluaisi nukkua enemmän, mutta silti katsoo TV:tä yömyöhään. Mene nukkumaan yhdeksältä. Saat pitkät unet! Jos et saa heti unen päästä kiinni, niin lepäile paikallasi ja mietiskele.
 5. 2h: syöminen.
  Syöminen liittyy usein ystävien kanssa oleskeluun. Minulla on mukavia työkavereita. Vietän mieluusti heidän kanssa vapaa-aikaa lounaalla. Iltaisin syön usein perheen kanssa.
 6. 0,4h elokuvien katsominen.
  En katso tänään elokuvaa. Säästä ajan lauantaille.
 7. 0,57h kuntoilu.
  Eiköhän sitä lunta tule taas sen verran, että saa tehdä lumitöitä :-) Hyötyliikunta on hyväksi!
 8. 1,4h.Muu vapaa aika.

  Pidän tänään illalla esitelmän yrittäjyydestä Keski-Uudenmaan Nuorkauppakamarin tilaisuudessa. Tämä on osittain itseni kehittämistä, koska valmistelu on sellaista, joka saa minut jäsentämään mitä haluan sanoa ja osittain tämä on vapaa-aikaa, koska kyse on harrastustoiminnasta. Kyse on myös ystävien kanssa yhdessä olosta.

  Ystäviä meillä kaikilla on paljon. Kysymys on siitä miten suhtaudumme ihmisiin. Ajattelemmeko työssämme kaikkia vihollisina vai ystävinä? Jos ajattelemme että asiakkaat ovat ystäviämme, niin meillä on paljon mukavampi päivä. Työkavereista kannattaa myös ajatella ystävinä. Ystäville ollaan kohteliaita. Ystäviä kiitetään. Ystäviä on ihana nähdä. Ystävien kanssa voi viettää aikaa ja tehdä juttuja yhdessä.
 9. 2h Lasten kanssa
  Aamulla käytin 0,5h lasten kanssa arkirutiineihin: pukemiseen ja aamupalaan. Ei tullut edes tappelua. Veeti näytti uuden lätkäkortin, jossa kuvailtiin, että "maalivahti on kovempaa betonia kuin moni kivijalka". Säästän lopun 1,5h tämän lauantaille. Lähdemme nimittäin mökille kalaan.
 10. 0,2 työmatkat
  Minulla on 10 minuutin työmatka. Kannattaa käydä lähellä töissä. Säästyy aikaa muuhunkin.
 11. 1h Lepo
  Pitää muistaa antaa itselle myös aikaa. Ei pelkästään nukkumisaikaa, vaan myös lepo-aikaa. Ole itsesi kanssa ja pysähdy: Mieti mitä tekisit jos sinulla olisi 24h ylimääräistä aikaa tänä vuonna.
Ole itsesi kanssa ja pysähdy:
Mieti mitä tekisit jos sinulla olisi 24h ylimääräistä aikaa tänä vuonna.

Hyvää karkauspäivää!sarjayrittäjä

Linkattaisko LinkedIn:ssä?
http://www.linkedin.com/in/ilkkaolavas
Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt. Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit yrittäjänä? Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana.  Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella  kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava.  Lähettelin a4:lle printtaamiani mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä  ja opetella itse. Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään. Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni: oman palkan tienaaminen. Kun on päässyt

Työstä voi nauttia! Hyvää yrittäjänpäivää!

Yrittäjän päivä 5.9 Sinäkin voit nauttia työstäsi! Hyvää yrittäjän päivää. Hyvää yrittäjän päivää. Tämä on vähän niinkuin yrittäjien vappu, mutta tänään nautitaan työn tekemisestä ja kaikesta hyvästä ja mahtavasta mitä työn tekeminen antaa meille. Kun me keskitymme nauttimaan siitä mitä hyvää meillä on, emme ehdi valittamaan pikkujutuista. Facebookissa on Thank God It's Monday -ryhmä. Ryhmän idea on muistuttaa joka maanantai, että työn tekeminen on tärkeää ja että meidän tulisi olla iloisia siitä että on sellainen asia kuin työviikko. Työviikkohan tarkoittaa sitä, että ihmiskunnan ihmiset kokoontuvat yhteen ja tekevät tärkeitä asioita tämän maailman pyörittämiseksi. Jos kukaan ei tekisi töitä missään päin maailmaa, niin valtion kassa kuihtuisi ja maailma ajautuisi kaaokseen. Työn tekeminen yhdessä on tärkeää. Kyllä joo suurin osa ihmisistä menee töihin joka arkipäivä. Olemme töissä 1760 tuntia joka vuosi ja siksi meidän kannattaa nauttia siitä mitä meillä o