Siirry pääsisältöön

Jos saisit yhden ylimääräisen päivän mitä tekisit?

Tänään on karkauspäivä. Vähän niinkuin ylimääräinen päivä. Tänään on hyvä kysyä itseltä, mitä tekisin jos saisin yhden ylimääräisen päivän.

Elämme joka päivä oravanpyörässä ja unelmoimme ylimääräisestä päivästä jolloin voisimme tehdä mitä vaan. Joku jopa nauttii oravanpyörässä olosta niin paljon, että haluaisi säästää vapaapäivän pahan päivän varalle.

Mitä sitten tekisimme? Kysyin facebookista kavereiltani. Joku haluaisi pois töistä. Yksi haluaisi nauttia ulkona olosta ja lähteä pitkälle kävelylle. Kolmas haluaisi nukkua pitkään. Myös ystävien seurasta nauttimista voi tehdä ylimääräisenä vapaapäivänä.

Päivä on kovin lyhyt aika toteuttaa suunnitelmallista ajankäyttöä. Tein alkuvuodesta itselleni viikko-ohjelman, mutta jos sen muuttaisi päivä-ohjelmaksi, niin siitä saisin itselleni tämän päivän tavoitteet.

Oma viikko-ohjelmani oli siis aikaisemmasta ajanhallintaan liittyvästä bloggauksestani:


 1. Nukkuminen 7h
  Nukuin 7,5h. Hups pitkäks meni.
 2. Työ: keskimäärin 5,7h per päivä jos tekisi lauantaisin ja sunnuntaisinkin töitä.
  Taitaa sekin mennä pitkäksi tänään. Ehkä teen 8h päivän ja lauantaina toteutan sitten päivän ilman töitä. Olisiko se hyvä tapa toteuttaa ylimääräinen päivä? Urakoi töitä tänään ja lauantaina ei sitten tee töitä ollenkaan?
 3. 1,4h itseni kehittäminen
  Olen nyt kirjoittanut tätä tässä aamulla. Kirjoittaminen on hyvä tapa jäsentää ajatuksia. Luin myös verkosta ajankohtaisia asioita ja keskustelin ystävieni kanssa facebookissa.
 4. 0h tv:n katsominen.
  Kyllä. En katso TV:tä. Jos minulla ei ole mitään tekemistä, EN TODELLAKAAN LAITA TV:tä päälle. Vaan iltaisin menen nukkumaan. Moni haluaisi nukkua enemmän, mutta silti katsoo TV:tä yömyöhään. Mene nukkumaan yhdeksältä. Saat pitkät unet! Jos et saa heti unen päästä kiinni, niin lepäile paikallasi ja mietiskele.
 5. 2h: syöminen.
  Syöminen liittyy usein ystävien kanssa oleskeluun. Minulla on mukavia työkavereita. Vietän mieluusti heidän kanssa vapaa-aikaa lounaalla. Iltaisin syön usein perheen kanssa.
 6. 0,4h elokuvien katsominen.
  En katso tänään elokuvaa. Säästä ajan lauantaille.
 7. 0,57h kuntoilu.
  Eiköhän sitä lunta tule taas sen verran, että saa tehdä lumitöitä :-) Hyötyliikunta on hyväksi!
 8. 1,4h.Muu vapaa aika.

  Pidän tänään illalla esitelmän yrittäjyydestä Keski-Uudenmaan Nuorkauppakamarin tilaisuudessa. Tämä on osittain itseni kehittämistä, koska valmistelu on sellaista, joka saa minut jäsentämään mitä haluan sanoa ja osittain tämä on vapaa-aikaa, koska kyse on harrastustoiminnasta. Kyse on myös ystävien kanssa yhdessä olosta.

  Ystäviä meillä kaikilla on paljon. Kysymys on siitä miten suhtaudumme ihmisiin. Ajattelemmeko työssämme kaikkia vihollisina vai ystävinä? Jos ajattelemme että asiakkaat ovat ystäviämme, niin meillä on paljon mukavampi päivä. Työkavereista kannattaa myös ajatella ystävinä. Ystäville ollaan kohteliaita. Ystäviä kiitetään. Ystäviä on ihana nähdä. Ystävien kanssa voi viettää aikaa ja tehdä juttuja yhdessä.
 9. 2h Lasten kanssa
  Aamulla käytin 0,5h lasten kanssa arkirutiineihin: pukemiseen ja aamupalaan. Ei tullut edes tappelua. Veeti näytti uuden lätkäkortin, jossa kuvailtiin, että "maalivahti on kovempaa betonia kuin moni kivijalka". Säästän lopun 1,5h tämän lauantaille. Lähdemme nimittäin mökille kalaan.
 10. 0,2 työmatkat
  Minulla on 10 minuutin työmatka. Kannattaa käydä lähellä töissä. Säästyy aikaa muuhunkin.
 11. 1h Lepo
  Pitää muistaa antaa itselle myös aikaa. Ei pelkästään nukkumisaikaa, vaan myös lepo-aikaa. Ole itsesi kanssa ja pysähdy: Mieti mitä tekisit jos sinulla olisi 24h ylimääräistä aikaa tänä vuonna.
Ole itsesi kanssa ja pysähdy:
Mieti mitä tekisit jos sinulla olisi 24h ylimääräistä aikaa tänä vuonna.

Hyvää karkauspäivää!sarjayrittäjä

Linkattaisko LinkedIn:ssä?
http://www.linkedin.com/in/ilkkaolavas
Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt. Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit yrittäjänä? Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana.  Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella  kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava.  Lähettelin a4:lle printtaamiani mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä  ja opetella itse. Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään. Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni: oman palkan tienaaminen. Kun on päässyt

Tieke inspiroi kestävään kehitykseen

Tieken aamiaisseminaarissa oli viimeksi aiheena kestävä kehitys. Alustajina olivat mm. Jyrki J. J. Kasvi joka puhui esteettömyydestä . Seminaarissa keskusteltiin sivustojen ja palveluiden näkymisestä eri päätelaitteilla ja EU:n esteettömyys (accessibility) suosituksesta . Tämä muistutti minua yhdestä tärkeästä asiasta netin kehittämisestä: Ikinä suunnitellessasi et voi tietää minkä kokoisella ruudulla ja laitteella käyttäjä sivuillesi tulee. Ihmiset käyttävät sivustoja tietokoneen web –selaimella, miniläppäreillä, tableteilla ja kännyköillä tai nykyaikaisemmin älypuhelimilla. Tästä innostuneena kirjoitin W3:n blogi in aiheesta lisää ajatuksia. Kokeile itse yrityksesi sivuja eri päätelaitteilla, jotta tiedät miten asiakkaat kokevat verkkosivujesi toimivuuden. Kokeile myös hakukoneella "yrityksesinimi yhteystiedot" ja katso minkä näköisenä näyt hakukoneen käyttäjille. Asiakkaalle on annettava oikeus löytää asiat etsimällään tavalla ja avustettava haussa. Ilkka O.

Joy at work, Happy Entrepreneurs day

National Entrepreneurs day 5.9 You can Enjoy your work! Happy entrepreneurs day. Happy entrepreneurs day. This day is kind of a labor day, but today we enjoy about all thing that are good and great at our work. If we focus on one day thanking what good things we have, we don't have time to complain about small things. There is Thank God It's Monday -group on Facebook. The idea is to remember every monday that we are doing important work and that's why we should be happy to have thing called workweek when we join together at work and we do important things together. If all people would stop working all around the world, government goes to bankruptcy and the system collapses. Yes most of the people go to work everyday. We are there 1760 hours every year and that's why we should enjoy it and yes we can. We have a lot of nice things at our work why we go there. We have: Great People to work with Great Customers who with we can spend our good times G