Siirry pääsisältöön

Yleisön määrä riippuu potentiaalisen yleisön koosta

Musiikkitalossa on helpompaa saada myytyä kahvia kuin
syrjäkylän huoltoasemalla.
Suomessa on tilastokeskuksen mukaan noin 250.000 yrittäjää. Vastaavasti pelkästään Amerikassa on 23 miljoonaa startuppia (alle 4v vanhojen yritysten) vetävää yrittäjää. Suomenkielinen yrittäjäyleisö on siis vain murto-osa siitä mitä jenkkiläinen startup yleisö. Jos lasketaan mukaan koko englantia ymmärtävä yrittäjyys-yleisö, niin suomenkielisen yleisön merkitys on häviävän pieni maailman kartalla.

If you can dream it, you can do it
- Walt Disney

Walt Disneyn tiedetään sanoneen: "If you can dream it, you can do it". Kirjoitin viimeksi, että asioista kannattaisi ajatella isosti. Toteuta mitä saarnaat -periaatteen mukaan tein kohderyhmätestin englanniksi oikeasaan Teemu Arinan innoittamana. Teemu Arina ehdotti että kirjoittaisin englannin kielellä niin saisin isomman yleisön.

Olen toistaiseksi mieltänyt kotiyleisöni olevan minulle tärkeä ja siksi kirjoitan pääasiassa suomen kielellä tätä blogia. Haluan suomalaisten yrittäjien ja yrittäjähenkisten oppivan blogini kautta ja mieluusti kirjoitan suomen kielellä ja suomalaisesta näkökulmasta. Jotkin asiat ovat toki sellaisia, joista on hyvä kirjoittaa englanniksi.

Kirjoitin yrittäjyyden ja johtamisen vipuvarsista, jotka ovat auttaneet minua elämässäni. Kokonaisuudessaan kirjoitus löytyy Slidesharesta otsikolla 9 entrepreneurial leverages of successful entrepreneur.

Testin tulokset: Viikossa esitys on saanut 725 katsojaa. Jos vertaan suosiota tämän blogin ja kohderyhmän suosioon, niin suomalaisista yrittäjistä 2,9 promillea pitäisi tulla saman viikon aikana lukemaan blogiani, jotta saisin yhtä paljon näyttöjä. Ei mahdotonta, mutta aika epärealistista. parhaimmillaan yksittäistä blogikirjoitustani on luettu 274 kertaa. Englanniksi kirjoittaminen siis kolminkertaisti huipputulokseni viikossa ja ainoastaan sen vuoksi, että kohdemarkkina on isompi.

Mitä opimme tästä?

Kohderyhmän koolla on merkitystä.

On helpompaa myydä musiikkitalon 1700:lle vierailijalle vartin väliajalla 100 kuppia kahvia kuin jossain syrjäkylän huoltoasemalla samassa ajassa.
Tässä vielä se esitys, joka sai siis viikossa 725 katsojaa:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt.


Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää
ennen kuin aloitit yrittäjänä?


Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana. Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava. Lähettelin a4:lle printtaamiani
mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä ja opetella itse.

Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella
ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään.
Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni:
oman palkan tienaaminen.

Kun on päässyt tavoitteeseen, voi asettaa …

5 juttua miten saat pikkujouluista enemmän irti

5 juttua miten saat pikkujouluista enemmän irti Meillä oli eilen pikkujoulut ja oli sen verran tajunnan räjäyttäviä kokemuksia, että koin syytä jakaa teille rakkaat blogini lukijat vähän siitä strategiasta, miten minä suhtaudun pikkujouluihin.
1. Älä kangistu kaavoihin - suhtaudu uusiin juttuihin avoimin mielin
Meillä oli eilen firman (www.w3.fi, www.deitti.net, www.city.fi, www.suomikauppa.fi) pikkujoulut. Teemana oli "Tapaus tuntematon". Meille ei kerrottu etukäteen minne olemme menossa, mitä tulemme tekemään. Oli vain lista asioista, joita pitää ottaa mukaan.

Jouduimme jokainen siis jo ennen pikkujouluja valitsemaan: Olenko minä valmis kohtaamaan elämässäni asioita, joihin en voi vaikuttaa. Olenko minä valmis ottamaan elämän vastaan sellaisena kuin se tulee? Olenko valmis kohtaamaan pikkujouluillan avoimin mielin ja valmiina sellaiseen mitä en tiedä etukäteen?

Meille ihmiselle tämä tuntemattoman kohtaaminen on usein asia, joka saa meidät pysymään mieluummin tutussa ja tu…

Menestyvä yrittäjä tietää mitä haluaa

Tavoitteellisuus

Yksi yrittäjän menestymisen avaimista on tavoitteellisuus. Kun laiva on lähdössä, se pääsee varmimmin perille, kun tietää mihin satamaan on pyrkimässä.

Tuulen mukanaseilaaja

Olen yrittäjäurani aikana nähnyt monia yrittäjiä, jotka rutiininomaisesti tekevät päivittäin työnsä ilman tavoitteita. Jos eteen tulevia mahdollisuuksia on vähän, on tartuttava kaikkiin kiinni, jolloin tilanne on tuulen mukana seilaamista. Tällaisessa on se ongelma, että on hankalaa keskittyä mihinkään. Tämä sopii joillekin elinkeinonharjoittajille, mutta en usko, että tuulen mukana seilaamisesta syntyy kovin paljoa muita kuin yrittäjää itseään hyödyttäviä menestystarinoita. Moni näistä yrittäjistä työskentelee jopa alle normaalin palkan eikä edes uskalla myöntää tätä tosiasiaa itselleen. Ei elinkeinonharjoittamisessa mitään vikaa ole mutta itsensä huijaamisessa on. Positiivisena poikkeuksena on lifestyle yrittäjyys.

Lifestyle -yrittäjyys: oman unelmansa mukanaseilaaja

Eräs yrittäjäkollegani nauttii…