Siirry pääsisältöön

Yleisön määrä riippuu potentiaalisen yleisön koosta

Musiikkitalossa on helpompaa saada myytyä kahvia kuin
syrjäkylän huoltoasemalla.
Suomessa on tilastokeskuksen mukaan noin 250.000 yrittäjää. Vastaavasti pelkästään Amerikassa on 23 miljoonaa startuppia (alle 4v vanhojen yritysten) vetävää yrittäjää. Suomenkielinen yrittäjäyleisö on siis vain murto-osa siitä mitä jenkkiläinen startup yleisö. Jos lasketaan mukaan koko englantia ymmärtävä yrittäjyys-yleisö, niin suomenkielisen yleisön merkitys on häviävän pieni maailman kartalla.

If you can dream it, you can do it
- Walt Disney

Walt Disneyn tiedetään sanoneen: "If you can dream it, you can do it". Kirjoitin viimeksi, että asioista kannattaisi ajatella isosti. Toteuta mitä saarnaat -periaatteen mukaan tein kohderyhmätestin englanniksi oikeasaan Teemu Arinan innoittamana. Teemu Arina ehdotti että kirjoittaisin englannin kielellä niin saisin isomman yleisön.

Olen toistaiseksi mieltänyt kotiyleisöni olevan minulle tärkeä ja siksi kirjoitan pääasiassa suomen kielellä tätä blogia. Haluan suomalaisten yrittäjien ja yrittäjähenkisten oppivan blogini kautta ja mieluusti kirjoitan suomen kielellä ja suomalaisesta näkökulmasta. Jotkin asiat ovat toki sellaisia, joista on hyvä kirjoittaa englanniksi.

Kirjoitin yrittäjyyden ja johtamisen vipuvarsista, jotka ovat auttaneet minua elämässäni. Kokonaisuudessaan kirjoitus löytyy Slidesharesta otsikolla 9 entrepreneurial leverages of successful entrepreneur.

Testin tulokset: Viikossa esitys on saanut 725 katsojaa. Jos vertaan suosiota tämän blogin ja kohderyhmän suosioon, niin suomalaisista yrittäjistä 2,9 promillea pitäisi tulla saman viikon aikana lukemaan blogiani, jotta saisin yhtä paljon näyttöjä. Ei mahdotonta, mutta aika epärealistista. parhaimmillaan yksittäistä blogikirjoitustani on luettu 274 kertaa. Englanniksi kirjoittaminen siis kolminkertaisti huipputulokseni viikossa ja ainoastaan sen vuoksi, että kohdemarkkina on isompi.

Mitä opimme tästä?

Kohderyhmän koolla on merkitystä.

On helpompaa myydä musiikkitalon 1700:lle vierailijalle vartin väliajalla 100 kuppia kahvia kuin jossain syrjäkylän huoltoasemalla samassa ajassa.
Tässä vielä se esitys, joka sai siis viikossa 725 katsojaa:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt. Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit yrittäjänä? Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana.  Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella  kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava.  Lähettelin a4:lle printtaamiani mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä  ja opetella itse. Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään. Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni: oman palkan tienaaminen. Kun on päässyt

Tieke inspiroi kestävään kehitykseen

Tieken aamiaisseminaarissa oli viimeksi aiheena kestävä kehitys. Alustajina olivat mm. Jyrki J. J. Kasvi joka puhui esteettömyydestä . Seminaarissa keskusteltiin sivustojen ja palveluiden näkymisestä eri päätelaitteilla ja EU:n esteettömyys (accessibility) suosituksesta . Tämä muistutti minua yhdestä tärkeästä asiasta netin kehittämisestä: Ikinä suunnitellessasi et voi tietää minkä kokoisella ruudulla ja laitteella käyttäjä sivuillesi tulee. Ihmiset käyttävät sivustoja tietokoneen web –selaimella, miniläppäreillä, tableteilla ja kännyköillä tai nykyaikaisemmin älypuhelimilla. Tästä innostuneena kirjoitin W3:n blogi in aiheesta lisää ajatuksia. Kokeile itse yrityksesi sivuja eri päätelaitteilla, jotta tiedät miten asiakkaat kokevat verkkosivujesi toimivuuden. Kokeile myös hakukoneella "yrityksesinimi yhteystiedot" ja katso minkä näköisenä näyt hakukoneen käyttäjille. Asiakkaalle on annettava oikeus löytää asiat etsimällään tavalla ja avustettava haussa. Ilkka O.

Joy at work, Happy Entrepreneurs day

National Entrepreneurs day 5.9 You can Enjoy your work! Happy entrepreneurs day. Happy entrepreneurs day. This day is kind of a labor day, but today we enjoy about all thing that are good and great at our work. If we focus on one day thanking what good things we have, we don't have time to complain about small things. There is Thank God It's Monday -group on Facebook. The idea is to remember every monday that we are doing important work and that's why we should be happy to have thing called workweek when we join together at work and we do important things together. If all people would stop working all around the world, government goes to bankruptcy and the system collapses. Yes most of the people go to work everyday. We are there 1760 hours every year and that's why we should enjoy it and yes we can. We have a lot of nice things at our work why we go there. We have: Great People to work with Great Customers who with we can spend our good times G