Siirry pääsisältöön

Yleisön määrä riippuu potentiaalisen yleisön koosta

Musiikkitalossa on helpompaa saada myytyä kahvia kuin
syrjäkylän huoltoasemalla.
Suomessa on tilastokeskuksen mukaan noin 250.000 yrittäjää. Vastaavasti pelkästään Amerikassa on 23 miljoonaa startuppia (alle 4v vanhojen yritysten) vetävää yrittäjää. Suomenkielinen yrittäjäyleisö on siis vain murto-osa siitä mitä jenkkiläinen startup yleisö. Jos lasketaan mukaan koko englantia ymmärtävä yrittäjyys-yleisö, niin suomenkielisen yleisön merkitys on häviävän pieni maailman kartalla.

If you can dream it, you can do it
- Walt Disney

Walt Disneyn tiedetään sanoneen: "If you can dream it, you can do it". Kirjoitin viimeksi, että asioista kannattaisi ajatella isosti. Toteuta mitä saarnaat -periaatteen mukaan tein kohderyhmätestin englanniksi oikeasaan Teemu Arinan innoittamana. Teemu Arina ehdotti että kirjoittaisin englannin kielellä niin saisin isomman yleisön.

Olen toistaiseksi mieltänyt kotiyleisöni olevan minulle tärkeä ja siksi kirjoitan pääasiassa suomen kielellä tätä blogia. Haluan suomalaisten yrittäjien ja yrittäjähenkisten oppivan blogini kautta ja mieluusti kirjoitan suomen kielellä ja suomalaisesta näkökulmasta. Jotkin asiat ovat toki sellaisia, joista on hyvä kirjoittaa englanniksi.

Kirjoitin yrittäjyyden ja johtamisen vipuvarsista, jotka ovat auttaneet minua elämässäni. Kokonaisuudessaan kirjoitus löytyy Slidesharesta otsikolla 9 entrepreneurial leverages of successful entrepreneur.

Testin tulokset: Viikossa esitys on saanut 725 katsojaa. Jos vertaan suosiota tämän blogin ja kohderyhmän suosioon, niin suomalaisista yrittäjistä 2,9 promillea pitäisi tulla saman viikon aikana lukemaan blogiani, jotta saisin yhtä paljon näyttöjä. Ei mahdotonta, mutta aika epärealistista. parhaimmillaan yksittäistä blogikirjoitustani on luettu 274 kertaa. Englanniksi kirjoittaminen siis kolminkertaisti huipputulokseni viikossa ja ainoastaan sen vuoksi, että kohdemarkkina on isompi.

Mitä opimme tästä?

Kohderyhmän koolla on merkitystä.

On helpompaa myydä musiikkitalon 1700:lle vierailijalle vartin väliajalla 100 kuppia kahvia kuin jossain syrjäkylän huoltoasemalla samassa ajassa.
Tässä vielä se esitys, joka sai siis viikossa 725 katsojaa:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zervant laskutusohjelma kokemuksia

Multa on tässä yrittäjäuran aikana kyselty monta kertaa mitä laskutusohjelmaa pitäisi käyttää? Mikä olisi hyvä kirjanpitotoimisto? Silloin tällöin törmään hyviin ohjelmiin ja vanhalla it-tuki -taustastani johtuen testailen näitä mielelläni. Sain laskutusohjelma Zervant laskutusohjelma n koekäytöön ja sehän vaikutti ihan näppärältä. Moni yrittäjä tekee töitä tuntilaskutuksella ja usein itsellänikin kävi niin, että tunteja unohtui laskuttaa. Nykyään on kätevää kun voi suoraan nettilaskutusohjelmaan kirjata tunnit. Testailin ja huomasin, että Zervantissa on tuntien kirjaus yllättävän helppoa ja tarvittaessa tunteihin voi lisätä myös laskutettavat kilometrit. Tuntikirjanpidosta suoraan laskutukseen Mikään firma ei elä ilman laskutusta. Tuntien naputtelu tuntikirjauksista laskutusohjelmaan on mitä tylsintä hommaa. Onneksi Zervantista sai myös ihan perustyylikkään tuntiraportin ja näistä pystyy tekemään suoraan laskun ilman, että tietoja tarvitsee erikseen uudestaan syöttää.

One can know victory and yet not achieve it

Lueskelin lentokoneessa Sun Tzu - The Art of War -kirjaa. Vaikka ajatukset on kirjoitettu sotastrategioista ja ihmisten johtamisesta, niin kirja toimii hyvin oppaana kiinalaiseen ajatteluun ja johtamiseen. Kirjasta bongasin viisauksia, joista tähän blogikirjoitukseen poimin muutamia. Käännän näistä osan suomeksi ja osan kirjoitan hieman uudestaan suomeksi. Kirjasta on olemassa suomenkielinenkin versio jos haluaa lukea aiheesta lisää suomeksi. (Lukijalle: Jätän alkuperäisen englanninkäännöksen viereen, niin voit lukea miten alkuperäinen käännös meni. Tekstithän on alunperin kiinaksi ja puhuttuna, joten englanninkielinenkin käännös voi olla hieman alkuperäisestä poikkeava.) Miten paljon paremmin asiat olisiva, jos nykyajan sodassa ymmärrettäisiin että: Väkivalta on vain yksi osa sotaa, eikä edes mitenkään toivottava osa. Violence is only one part of warfare and not even the preferred part. - Master Sun Voi tietää miten voitetaan, muttei se tarkoita vielä sitä, että

3 konstia joilla selviydyt laman yli

Menestyvä yrittäjä osaa johtaa yritystä eri markkinatilanteissa. Epäonnistumisen päivän lähestymisen innostamana tuli mieleen omat lama -ajan opit. "Entä jos toi Kreikka posahtaa ja säikäyttää rahamarkkinat niin sekaisin että tulee taas uus lama?" Esitin tämän kysymyksen yhden osakkuusyhtiöni hallituksen kokouksessa, jotta osaisimme jo etukäteen tunnistaa ja havaita asioita, joita voi ja pitää tehdä jos ja kun lama taas ennen pitkää tulee. En väitä, että nyt olisi lama tulossa, mutta sellaisiakin pelotteluja on ollut ilmassa, että keväällä tulisi kunnon jytky. Itselläni on optimistinen luottamus tulevaan, mutta 2 lamaa yrittäjänä kokeneena otan lamasta mieluiten oppia kuin turpakeikan. Alla muutama kysymys yritysjohdolle ja hallitukselle, jotta osaat tunnistaa miten lamaherkkä yrityksesi on. Samalla tarkoituksena pohtia etukäteen mitä teillä pitää ja voi tehdä jos lama pamahtaa käsiin ja kysyntä laskee. Etukäteen pohtimisessa on sellainen hyöty, että kun ei ole mitään