Siirry pääsisältöön

Yleisön määrä riippuu potentiaalisen yleisön koosta

Musiikkitalossa on helpompaa saada myytyä kahvia kuin
syrjäkylän huoltoasemalla.
Suomessa on tilastokeskuksen mukaan noin 250.000 yrittäjää. Vastaavasti pelkästään Amerikassa on 23 miljoonaa startuppia (alle 4v vanhojen yritysten) vetävää yrittäjää. Suomenkielinen yrittäjäyleisö on siis vain murto-osa siitä mitä jenkkiläinen startup yleisö. Jos lasketaan mukaan koko englantia ymmärtävä yrittäjyys-yleisö, niin suomenkielisen yleisön merkitys on häviävän pieni maailman kartalla.

If you can dream it, you can do it
- Walt Disney

Walt Disneyn tiedetään sanoneen: "If you can dream it, you can do it". Kirjoitin viimeksi, että asioista kannattaisi ajatella isosti. Toteuta mitä saarnaat -periaatteen mukaan tein kohderyhmätestin englanniksi oikeasaan Teemu Arinan innoittamana. Teemu Arina ehdotti että kirjoittaisin englannin kielellä niin saisin isomman yleisön.

Olen toistaiseksi mieltänyt kotiyleisöni olevan minulle tärkeä ja siksi kirjoitan pääasiassa suomen kielellä tätä blogia. Haluan suomalaisten yrittäjien ja yrittäjähenkisten oppivan blogini kautta ja mieluusti kirjoitan suomen kielellä ja suomalaisesta näkökulmasta. Jotkin asiat ovat toki sellaisia, joista on hyvä kirjoittaa englanniksi.

Kirjoitin yrittäjyyden ja johtamisen vipuvarsista, jotka ovat auttaneet minua elämässäni. Kokonaisuudessaan kirjoitus löytyy Slidesharesta otsikolla 9 entrepreneurial leverages of successful entrepreneur.

Testin tulokset: Viikossa esitys on saanut 725 katsojaa. Jos vertaan suosiota tämän blogin ja kohderyhmän suosioon, niin suomalaisista yrittäjistä 2,9 promillea pitäisi tulla saman viikon aikana lukemaan blogiani, jotta saisin yhtä paljon näyttöjä. Ei mahdotonta, mutta aika epärealistista. parhaimmillaan yksittäistä blogikirjoitustani on luettu 274 kertaa. Englanniksi kirjoittaminen siis kolminkertaisti huipputulokseni viikossa ja ainoastaan sen vuoksi, että kohdemarkkina on isompi.

Mitä opimme tästä?

Kohderyhmän koolla on merkitystä.

On helpompaa myydä musiikkitalon 1700:lle vierailijalle vartin väliajalla 100 kuppia kahvia kuin jossain syrjäkylän huoltoasemalla samassa ajassa.
Tässä vielä se esitys, joka sai siis viikossa 725 katsojaa:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zervant laskutusohjelma kokemuksia

Multa on tässä yrittäjäuran aikana kyselty monta kertaa mitä laskutusohjelmaa pitäisi käyttää? Mikä olisi hyvä kirjanpitotoimisto? Silloin tällöin törmään hyviin ohjelmiin ja vanhalla it-tuki -taustastani johtuen testailen näitä mielelläni. Sain laskutusohjelma Zervant laskutusohjelman koekäytöön ja sehän vaikutti ihan näppärältä.

Moni yrittäjä tekee töitä tuntilaskutuksella ja usein itsellänikin kävi niin, että tunteja unohtui laskuttaa. Nykyään on kätevää kun voi suoraan nettilaskutusohjelmaan kirjata tunnit. Testailin ja huomasin, että Zervantissa on tuntien kirjaus yllättävän helppoa ja tarvittaessa tunteihin voi lisätä myös laskutettavat kilometrit.
Tuntikirjanpidosta suoraan laskutukseen Mikään firma ei elä ilman laskutusta. Tuntien naputtelu tuntikirjauksista laskutusohjelmaan on mitä tylsintä hommaa. Onneksi Zervantista sai myös ihan perustyylikkään tuntiraportin ja näistä pystyy tekemään suoraan laskun ilman, että tietoja tarvitsee erikseen uudestaan syöttää. Tehokasta! 

Zerva…

Tee osakassopimus

Yrityksessä Z on kolme osakasta, joista yksi vastaa taloudesta ja firman käytännön asioiden pyörittämisestä, yksi myynnistä ja markkinoinnista ja yksi vastaa tekniikasta.

Kaikki lähtee liikkeelle hyvin: tuote saadaan valmistettua ja myynti starttaa. Menee puoli vuotta kunnes osakaskokouksessa todetaan että myynti ei vedä niin hyvin kuin suunniteltiin ja tavoitteista ollaan pahasti jäljessä. Tekniikasta vastaava ja firman pyörittämisestä vastaava ovat sitä mieltä, että myyntiä ei hoideta riittävän hyvin ja siksi he vaativat kolmannelta parempia myyntilukuja ja ponnistuksia. Todetaan, että alkuperäiset myyntitavoitteet ovat realistisia ja myynnistä vastaava lupaa tehdä toimenpiteitä niiden saavuttamiseksi.

Menee puoli vuotta taas eivätkä 2 osakasta ole vieläkään tyytyväisiä myyntiosakkaan työhön. Sovitaan taas ja myyntikaveri lupaa yrittää tehdä ponnistuksia.


Menee taas puoli vuotta ja muut osakkaat alkavat jo tavata osakassopimusta että oliko siinä esteitä lisähenkilöiden palkkaamisell…

5 juttua miten saat pikkujouluista enemmän irti

5 juttua miten saat pikkujouluista enemmän irti Meillä oli eilen pikkujoulut ja oli sen verran tajunnan räjäyttäviä kokemuksia, että koin syytä jakaa teille rakkaat blogini lukijat vähän siitä strategiasta, miten minä suhtaudun pikkujouluihin.
1. Älä kangistu kaavoihin - suhtaudu uusiin juttuihin avoimin mielin
Meillä oli eilen firman (www.w3.fi, www.deitti.net, www.city.fi, www.suomikauppa.fi) pikkujoulut. Teemana oli "Tapaus tuntematon". Meille ei kerrottu etukäteen minne olemme menossa, mitä tulemme tekemään. Oli vain lista asioista, joita pitää ottaa mukaan.

Jouduimme jokainen siis jo ennen pikkujouluja valitsemaan: Olenko minä valmis kohtaamaan elämässäni asioita, joihin en voi vaikuttaa. Olenko minä valmis ottamaan elämän vastaan sellaisena kuin se tulee? Olenko valmis kohtaamaan pikkujouluillan avoimin mielin ja valmiina sellaiseen mitä en tiedä etukäteen?

Meille ihmiselle tämä tuntemattoman kohtaaminen on usein asia, joka saa meidät pysymään mieluummin tutussa ja tu…