Siirry pääsisältöön

Vaaliblogaus #3: Pienemmät ryhmäkoot. Lasten pitää saada kasvaa turvallisessa ympäristössä

Lasten kouluista ja päiväkodeista pitää pitää huolta ja lapsille pitää tarjota turvallisen kasvuolosuhteet.
Eetun 5v synttärit oli vähän aikaa sitten. Upea nähdä kun lapset kasvavat. Parin vuoden päästä Eetukin menee kouluun. Toivottavasti voin vaikuttaa, että ryhmäkoot Keravalla ovat sitten pienempiä kuin nyt. Maarit leipoi hienon kakun.
Lasten kanssa yhdessätekeminen ja oleminen on tärkeä osa kasvatusta. Ryhmässä oleminen ja tekeminen korostuu koulussa ja päiväkodissa. Kasvatus on vanhempien vastuulla, mutta myös osaavat ja motivoituneet opettajat ja valmentajat vaikuttavat lasten ja nuorten kasvamiseen paljon. Jokainen meistä voi vaikuttaa.
Koululiikunnan tärkeä tehtävä on innostaa liikkumaan _pysyvästi_ niin että liikunnasta tulisi elämäntapa. 
Kouluissa puhutaan paljon yritysyhteistyöstä ja työelämäyhteistyöstä. Vastaavaa voisi tehdä enemmän esim juuri liikunnan saralla. Osa liikunnanopettajistahan tekee vierailuja järjestää erinomaisesti tutustumisia. Olisi mageeta saada liikunnasta entistäkin innostavampaa ja voitaisiin tutustuttaa lapsia ja nuoria harrastusmahdollisuuksiin. Esim itse kuulin vasta eilen, että keravalla on sisäparkouria. Näistä kannattaa kertoa enemmän (=markkinointia) ja liikkumismahdollisuuksiin kannattaa kannustaa mukaan. 
  
Lasten pitää saada kasvaa turvallisessa ympäristössä

Perheessämme on kaksi lasta. Veeti 6v on eskarissa ja Eetu 5 on viskarissa. Lapsilla pitää olla mahdollisuus olla päiväkodissa, jossa he oppivat tuntemaan muita lapsia. Päiväkoti on yksi hyvistä paikoissa, joissa voimme tarjota lapsillemme oppia miten olla sosiaalisia ja miten ristiriitatilanteita voidaan ratkaista. 

Lapsilla pitää olla jatkossakin mahdollisuus päivähoitoon. Oletko ajatellut, että hyvin johdettuna päiväkoti (ja koulu) on myös yksi tärkeistä syrjäytymisen ennaltaehkäisykeinoista. Keravalaisten päiväkotitarpeita ja koulupaikkatarpeita pitää osata ennustaa etukäteen. Väestötilastoista pitää osata katsoa ja ennustaa montako ekaluokkalaista ensi vuonna aloittaa tai montako lasta tarvitsee päiväkotipaikkoja.

Lasten syrjäytymisriski tulee tunnistaa jo varhaisessa vaiheessa ja esim Icehearts -tyyppisen tukihenkilömuodon mahdollisuutta Keravalla pitää selvittää, koska kuluihin(300€/lapsi) säästöt ovat mittavia (Jopa 1,2Miljoonaa€) kun saamme estettyä yhdenkin lapsen syrjäytymisen. Lue lisää syrjäytymisestä.
 

Enemmän liikuntaa, turvallista kasvamista ja hauskuutta elämään!


Ilkka O. Lavas
Keravalla äänestysnumero #102, (kok), 2 pojan isä (5v ja 6v), MBA, Fil.yo (tietojenkäsittelytiede), it-sarjayrittäjä, Keravalaisten perheiden, yrittäjyyden ja hauskemman työn puolesta

Linkattaisko LinkedIn:ssä?
http://www.linkedin.com/in/ilkkaolavas
Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt. Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit yrittäjänä? Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana.  Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella  kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava.  Lähettelin a4:lle printtaamiani mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä  ja opetella itse. Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään. Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni: oman palkan tienaaminen. Kun on päässyt

Jos saisit yhden ylimääräisen päivän mitä tekisit?

Tänään on karkauspäivä. Vähän niinkuin ylimääräinen päivä. Tänään on hyvä kysyä itseltä, mitä tekisin jos saisin yhden ylimääräisen päivän. Elämme joka päivä oravanpyörässä ja unelmoimme ylimääräisestä päivästä jolloin voisimme tehdä mitä vaan. Joku jopa nauttii oravanpyörässä olosta niin paljon, että haluaisi säästää vapaapäivän pahan päivän varalle. Mitä sitten tekisimme? Kysyin facebookista kavereiltani. Joku haluaisi pois töistä. Yksi haluaisi nauttia ulkona olosta ja lähteä pitkälle kävelylle. Kolmas haluaisi nukkua pitkään. Myös ystävien seurasta nauttimista voi tehdä ylimääräisenä vapaapäivänä. Päivä on kovin lyhyt aika toteuttaa suunnitelmallista ajankäyttöä. Tein alkuvuodesta itselleni viikko-ohjelman, mutta jos sen muuttaisi päivä-ohjelmaksi, niin siitä saisin itselleni tämän päivän tavoitteet. Oma viikko-ohjelmani oli siis aikaisemmasta ajanhallintaan liittyvästä bloggauksestani: Nukkuminen 7h Nukuin 7,5h. Hups pitkäks meni. Työ: keskimäärin 5,7h per päivä

Työstä voi nauttia! Hyvää yrittäjänpäivää!

Yrittäjän päivä 5.9 Sinäkin voit nauttia työstäsi! Hyvää yrittäjän päivää. Hyvää yrittäjän päivää. Tämä on vähän niinkuin yrittäjien vappu, mutta tänään nautitaan työn tekemisestä ja kaikesta hyvästä ja mahtavasta mitä työn tekeminen antaa meille. Kun me keskitymme nauttimaan siitä mitä hyvää meillä on, emme ehdi valittamaan pikkujutuista. Facebookissa on Thank God It's Monday -ryhmä. Ryhmän idea on muistuttaa joka maanantai, että työn tekeminen on tärkeää ja että meidän tulisi olla iloisia siitä että on sellainen asia kuin työviikko. Työviikkohan tarkoittaa sitä, että ihmiskunnan ihmiset kokoontuvat yhteen ja tekevät tärkeitä asioita tämän maailman pyörittämiseksi. Jos kukaan ei tekisi töitä missään päin maailmaa, niin valtion kassa kuihtuisi ja maailma ajautuisi kaaokseen. Työn tekeminen yhdessä on tärkeää. Kyllä joo suurin osa ihmisistä menee töihin joka arkipäivä. Olemme töissä 1760 tuntia joka vuosi ja siksi meidän kannattaa nauttia siitä mitä meillä o