Siirry pääsisältöön

Vaaliblogaus #3: Pienemmät ryhmäkoot. Lasten pitää saada kasvaa turvallisessa ympäristössä

Lasten kouluista ja päiväkodeista pitää pitää huolta ja lapsille pitää tarjota turvallisen kasvuolosuhteet.
Eetun 5v synttärit oli vähän aikaa sitten. Upea nähdä kun lapset kasvavat. Parin vuoden päästä Eetukin menee kouluun. Toivottavasti voin vaikuttaa, että ryhmäkoot Keravalla ovat sitten pienempiä kuin nyt. Maarit leipoi hienon kakun.
Lasten kanssa yhdessätekeminen ja oleminen on tärkeä osa kasvatusta. Ryhmässä oleminen ja tekeminen korostuu koulussa ja päiväkodissa. Kasvatus on vanhempien vastuulla, mutta myös osaavat ja motivoituneet opettajat ja valmentajat vaikuttavat lasten ja nuorten kasvamiseen paljon. Jokainen meistä voi vaikuttaa.
Koululiikunnan tärkeä tehtävä on innostaa liikkumaan _pysyvästi_ niin että liikunnasta tulisi elämäntapa. 
Kouluissa puhutaan paljon yritysyhteistyöstä ja työelämäyhteistyöstä. Vastaavaa voisi tehdä enemmän esim juuri liikunnan saralla. Osa liikunnanopettajistahan tekee vierailuja järjestää erinomaisesti tutustumisia. Olisi mageeta saada liikunnasta entistäkin innostavampaa ja voitaisiin tutustuttaa lapsia ja nuoria harrastusmahdollisuuksiin. Esim itse kuulin vasta eilen, että keravalla on sisäparkouria. Näistä kannattaa kertoa enemmän (=markkinointia) ja liikkumismahdollisuuksiin kannattaa kannustaa mukaan. 
  
Lasten pitää saada kasvaa turvallisessa ympäristössä

Perheessämme on kaksi lasta. Veeti 6v on eskarissa ja Eetu 5 on viskarissa. Lapsilla pitää olla mahdollisuus olla päiväkodissa, jossa he oppivat tuntemaan muita lapsia. Päiväkoti on yksi hyvistä paikoissa, joissa voimme tarjota lapsillemme oppia miten olla sosiaalisia ja miten ristiriitatilanteita voidaan ratkaista. 

Lapsilla pitää olla jatkossakin mahdollisuus päivähoitoon. Oletko ajatellut, että hyvin johdettuna päiväkoti (ja koulu) on myös yksi tärkeistä syrjäytymisen ennaltaehkäisykeinoista. Keravalaisten päiväkotitarpeita ja koulupaikkatarpeita pitää osata ennustaa etukäteen. Väestötilastoista pitää osata katsoa ja ennustaa montako ekaluokkalaista ensi vuonna aloittaa tai montako lasta tarvitsee päiväkotipaikkoja.

Lasten syrjäytymisriski tulee tunnistaa jo varhaisessa vaiheessa ja esim Icehearts -tyyppisen tukihenkilömuodon mahdollisuutta Keravalla pitää selvittää, koska kuluihin(300€/lapsi) säästöt ovat mittavia (Jopa 1,2Miljoonaa€) kun saamme estettyä yhdenkin lapsen syrjäytymisen. Lue lisää syrjäytymisestä.
 

Enemmän liikuntaa, turvallista kasvamista ja hauskuutta elämään!


Ilkka O. Lavas
Keravalla äänestysnumero #102, (kok), 2 pojan isä (5v ja 6v), MBA, Fil.yo (tietojenkäsittelytiede), it-sarjayrittäjä, Keravalaisten perheiden, yrittäjyyden ja hauskemman työn puolesta

Linkattaisko LinkedIn:ssä?
http://www.linkedin.com/in/ilkkaolavas
Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt. Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit yrittäjänä? Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana.  Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella  kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava.  Lähettelin a4:lle printtaamiani mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä  ja opetella itse. Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään. Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni: oman palkan tienaaminen. Kun on päässyt

Tieke inspiroi kestävään kehitykseen

Tieken aamiaisseminaarissa oli viimeksi aiheena kestävä kehitys. Alustajina olivat mm. Jyrki J. J. Kasvi joka puhui esteettömyydestä . Seminaarissa keskusteltiin sivustojen ja palveluiden näkymisestä eri päätelaitteilla ja EU:n esteettömyys (accessibility) suosituksesta . Tämä muistutti minua yhdestä tärkeästä asiasta netin kehittämisestä: Ikinä suunnitellessasi et voi tietää minkä kokoisella ruudulla ja laitteella käyttäjä sivuillesi tulee. Ihmiset käyttävät sivustoja tietokoneen web –selaimella, miniläppäreillä, tableteilla ja kännyköillä tai nykyaikaisemmin älypuhelimilla. Tästä innostuneena kirjoitin W3:n blogi in aiheesta lisää ajatuksia. Kokeile itse yrityksesi sivuja eri päätelaitteilla, jotta tiedät miten asiakkaat kokevat verkkosivujesi toimivuuden. Kokeile myös hakukoneella "yrityksesinimi yhteystiedot" ja katso minkä näköisenä näyt hakukoneen käyttäjille. Asiakkaalle on annettava oikeus löytää asiat etsimällään tavalla ja avustettava haussa. Ilkka O.

Joy at work, Happy Entrepreneurs day

National Entrepreneurs day 5.9 You can Enjoy your work! Happy entrepreneurs day. Happy entrepreneurs day. This day is kind of a labor day, but today we enjoy about all thing that are good and great at our work. If we focus on one day thanking what good things we have, we don't have time to complain about small things. There is Thank God It's Monday -group on Facebook. The idea is to remember every monday that we are doing important work and that's why we should be happy to have thing called workweek when we join together at work and we do important things together. If all people would stop working all around the world, government goes to bankruptcy and the system collapses. Yes most of the people go to work everyday. We are there 1760 hours every year and that's why we should enjoy it and yes we can. We have a lot of nice things at our work why we go there. We have: Great People to work with Great Customers who with we can spend our good times G