Siirry pääsisältöön

Uudenvuodenlupaus 2013

Kahden totuuden kello.
Paljonko kello on oikeasti?
Miten suhtaudumme eri kulttuureihin?
Miten suhtaudumme toisiin ihmisiin?
Miten suhtaudut minuun?
Miten suhtautuisin sinuun?

Uudenvuodenlupaus


Se miten katsomme maailmaa, riippuu siitä miten suhtaudumme muihin ihmisiin. Minun mielestäni kello on nyt puoli neljä. Serkkuni ruotsissa väittää että kello on puoli kolme. Kumpikin on oikeassa ja molemmat ovat väärässä. Voimme hyväksyä toisen ihmisen näkökulman jos ymmärrämme, että totuuksia on monia. Voimme aivan itse valita miten suhtaudumme muihin ihmisiin.

Maassamme on juuri nyt paljon venäläisturisteja. He ovat lähteneet suomen lomalle nauttimaan lomastaan. He odottavat, että otamme heidän rahansa vastaan. Miten itse käyttäydymme kun olemme etelässä? Olemmeko me lomallamme samanlaisia kiireisiä paskiaisia, jotka eivät kunnioita paikallisväestöä. Voimme suhtautua turismiin joko myönteisesti tai negatiivisesti. Haluanko, että venäläisturistit nauttivat lomastaan? Annanko heille tilaa shoppailla? Valinta on minun. Valinta on sinun.

Me ihmiset elämme sielultamme ja ajatusmaailmaltamme eri aikavyöhykkeilllä. Joskus satunnaisesti voimme olla samalla aaltopituudella, mutta useimmiten emme kuitenkaan ymmärrä toisiamme.

Uudenvuodenlupaus on yhdyssana. Tarkistin sen kotimaisten kielten tutkimuslaitokselta. Suomen kieltä ei saa väärentää eikä sanoilla saa leikitellä. Saapas. Luovuudelle pitää antaa tilaa. Arvostelijat ja kriitikot pitävät kyllä huolen siitä, että kirjoituksiani arvostellaan. Omaa aikaa ei pidä käyttää omien luomusten arvostelemiseen.

Kirjoitan teille runon, se ei ole runomitassa eikä se ole haiku. Se on ajatuksia uudelle vuodelle 2013. Lupauksia jotka voimme unohtaa heti ylihuomenna, mutta joita voimme palata silloin tällöin katsomaan ja muistuttamaan itsellemme että me ihmiset olemme erilaisia ja erilaisuus on hyväksi.

Lupauksia uudelle vuodelle 2013
En aio luvata mitään teille. 
Lupaan ainostaan itselleni. 
Itseni vuoksi.

Itsekkyyttäni on se, 
että haluan
auttaa teitä
katsomaan itseenne.
jotta maailmassa olisi
entistäkin onnellisempia ihmisiä.
Onnellinen sinä tarkoittaa
onnellista minää.


Haluan että sinä voit ensi vuonna 
hieman paremmin kuin tänä vuonna.

En voi luvata sinulle mitään
jollet itse lupaa itsellesi.

Ole itsepäinen
ole itsenäinen

Lupaa vain itsellesi
sillä tässä maailmassa
et voi muuttaa ketään muuta
kuin itseäsi.

Voit muuttaa muissa
vain suhtautumisesi heihin.

Siksi minäkään en aio
luvata mitään sinulle.

Lupaan vain itselleni
muuttua hieman
ja muuttaa sitä
mitä ajattelen sinusta.

Ajattelen, että olet
ihanampi ensi vuonna
rakastavampi ensi vuonna
haluat ymmärtää toisia paremmin

haluat luottaa ihmisiin
haluat antaa anteeksi
ja uskallat pyytää anteeksi,

haluat olla nöyrä
ja kunnioittaa muita

haluat uskoa toisten mahdollisuuksiin kasvaa
haluat nähdä muiden kehittyvän
haluat nähdä kansamme nousevan taantumasta

haluat kannustaa toisia
haluat rohkaista toisia
haluat tsempata muita

haluat uskoa ihmeisiin
ja tehdä ne todeksi.

Reipasta uutta vuotta!


Ilkka O. Lavas
rakastava yrittäjä

Linkattaisko LinkedIn:ssä?
http://www.linkedin.com/in/ilkkaolavas
Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt. Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit yrittäjänä? Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana.  Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella  kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava.  Lähettelin a4:lle printtaamiani mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä  ja opetella itse. Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään. Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni: oman palkan tienaaminen. Kun on päässyt

Tieke inspiroi kestävään kehitykseen

Tieken aamiaisseminaarissa oli viimeksi aiheena kestävä kehitys. Alustajina olivat mm. Jyrki J. J. Kasvi joka puhui esteettömyydestä . Seminaarissa keskusteltiin sivustojen ja palveluiden näkymisestä eri päätelaitteilla ja EU:n esteettömyys (accessibility) suosituksesta . Tämä muistutti minua yhdestä tärkeästä asiasta netin kehittämisestä: Ikinä suunnitellessasi et voi tietää minkä kokoisella ruudulla ja laitteella käyttäjä sivuillesi tulee. Ihmiset käyttävät sivustoja tietokoneen web –selaimella, miniläppäreillä, tableteilla ja kännyköillä tai nykyaikaisemmin älypuhelimilla. Tästä innostuneena kirjoitin W3:n blogi in aiheesta lisää ajatuksia. Kokeile itse yrityksesi sivuja eri päätelaitteilla, jotta tiedät miten asiakkaat kokevat verkkosivujesi toimivuuden. Kokeile myös hakukoneella "yrityksesinimi yhteystiedot" ja katso minkä näköisenä näyt hakukoneen käyttäjille. Asiakkaalle on annettava oikeus löytää asiat etsimällään tavalla ja avustettava haussa. Ilkka O.

Joy at work, Happy Entrepreneurs day

National Entrepreneurs day 5.9 You can Enjoy your work! Happy entrepreneurs day. Happy entrepreneurs day. This day is kind of a labor day, but today we enjoy about all thing that are good and great at our work. If we focus on one day thanking what good things we have, we don't have time to complain about small things. There is Thank God It's Monday -group on Facebook. The idea is to remember every monday that we are doing important work and that's why we should be happy to have thing called workweek when we join together at work and we do important things together. If all people would stop working all around the world, government goes to bankruptcy and the system collapses. Yes most of the people go to work everyday. We are there 1760 hours every year and that's why we should enjoy it and yes we can. We have a lot of nice things at our work why we go there. We have: Great People to work with Great Customers who with we can spend our good times G