Siirry pääsisältöön

Totuus taloudestasi: Kuinka saan 2000 euroa xx.xx.20xx mennessä?

Totuus taloudestasi - Terhi Majasalmi

Terhi Majasalmen kirja
Totuus Taloudestasi
on hyvä opas kaikille
vaurastumisesta kiinnostuneille.
Luin Terhi Majasalmen Totuus Taloudestasi kirjan ja ahmin siitä sata sivua ensi istumalta ja loput tänä aamuna aamupalaksi. Totuus taloudestasi on erinomainen kirja, joka riisuu lukijan alasti raha-asioiden parissa. Kirja purkaa esimerkkien kautta auki tulot ja menot ja sai minut tajuamaan miksi toiset rikastuvat ja miksi toiset jäävät ikuisesti lottoamaan tekemättä mitään oikeita tekoja rikastuaksensa. Kirja paljastaa myös miten pankit yrittävät huijata meiltä korkeita marginaaleja houkuttelemalla vaihtamaan korkoa. Annatko rahasi pankin käytettäväksi vai sijoitatko ne itse?

Onko oikeasti homma kiinni tuloista ja menoista vai onko talouden hallinnassa kyse sittenkin myös päättäväisyydestä ja säästäväisyydestä? Mitä varallisuus on ja kasvaako raha sukan varressa? Miten sinä voisit huolehtia perintörahoistasi?


Onko se vain tunnetta miksi köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat vai onko köyhilläkin mahdollisuus rikastua. Kirja paljastaa miten ajatusmaailmasi ja uskomuksesi vaikuttavat omaan rikastumiseesi.

"Jos olet oppinut, että rikkaat ihmiset ovat riistäjiä, hankkiudut todennäköisesti päättäväisesti eroon kaikesta ansaitsemastasi rahasta, jottet olisi yksi heistä."
- Terhi Majasalmi

Kirja käy läpi eri rahataitoja, kykyä ansaita rahaa, säästää, sijoittaa ja käyttää vipuvoimia. Kirjassa on erinomaisia esimerkkejä, kuinka velkakierteestä voidaan selviytyä.  Ihastuttava tapaus on kirjassa Helena, jonka tarina todistaa meille että säästäväisyys on hyve, jonka voi opetella.


Velka on myös hyvä renki mutta huono isäntä. Kirjan luettuani muistin miten velka voi olla huono isäntä ja kuinka jotkut saattavat olla kulutusluottojen kurimuksessa vuodesta toiseen osaamatta hankkia isompaa edullisempaa järjestelylainaa joka voisi ratkaista poispääsyn velkakierteestä.

"Talousasiat ovat kaikkien opittavissa.
Ne ovat myös melko yksinkertaisia."
Kuinka saan 2000 euroa xx.xx.20xx mennessä? Miten ihmiset vaurastuvat? Lue kirja, niin voit lisätä pari kolme nollaa tuon euromäärän perään. "Toisin kuin yleisesti luullaan, pienet tulot eivät määrää taloudellista tulevaisuutta - ne vain hidastavat tavoitteeseen pääsyä!"

Kirjassa on havainnollistava esimerkki auton ostamisen viivyttämisestä ja sijoituspäätöksistä joita teemme. Jos sinulla on 50.000 euroa omaa tai lainattua rahaa ja sijoitat sen autoon, sijoituspääoma taatusti laskee. Jos tas sijoitat saman rahan johonkin tuottavaan, voit sijoituksen kassavirtatuotoilla rahoittaa auton hankkimisen. Toinen lisää varallisuuttasi ja toinen laskee. Kumpaa strategiaa sinä haluat oppia toteuttamaan?


"Varallisuuden kasvattaminen on taito siinä missä pyörällä ajaminenkin".

ps. Säästövinkki: Tilaa Totuus taloudestasi -kirja Ostohyvityksen kautta vaikka BookPlussasta, niin saat Ostohyvitystä 5% bonustilillesi.


Ilkka O. Lavas
Sarjayrittäjä, kasvuyrittäjä


Linkattaisko LinkedIn:ssä?
http://www.linkedin.com/in/ilkkaolavas
Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas

Kommentit

  1. Aika säälittävää kuvitella,että joku autorisan osto olisi tavoitteena ja haavenna

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

One can know victory and yet not achieve it

Lueskelin lentokoneessa Sun Tzu - The Art of War -kirjaa. Vaikka ajatukset on kirjoitettu sotastrategioista ja ihmisten johtamisesta, niin kirja toimii hyvin oppaana kiinalaiseen ajatteluun ja johtamiseen. Kirjasta bongasin viisauksia, joista tähän blogikirjoitukseen poimin muutamia. Käännän näistä osan suomeksi ja osan kirjoitan hieman uudestaan suomeksi. Kirjasta on olemassa suomenkielinenkin versio jos haluaa lukea aiheesta lisää suomeksi. (Lukijalle: Jätän alkuperäisen englanninkäännöksen viereen, niin voit lukea miten alkuperäinen käännös meni. Tekstithän on alunperin kiinaksi ja puhuttuna, joten englanninkielinenkin käännös voi olla hieman alkuperäisestä poikkeava.) Miten paljon paremmin asiat olisiva, jos nykyajan sodassa ymmärrettäisiin että: Väkivalta on vain yksi osa sotaa, eikä edes mitenkään toivottava osa. Violence is only one part of warfare and not even the preferred part. - Master Sun Voi tietää miten voitetaan, muttei se tarkoita vielä sitä, että

3 konstia joilla selviydyt laman yli

Menestyvä yrittäjä osaa johtaa yritystä eri markkinatilanteissa. Epäonnistumisen päivän lähestymisen innostamana tuli mieleen omat lama -ajan opit. "Entä jos toi Kreikka posahtaa ja säikäyttää rahamarkkinat niin sekaisin että tulee taas uus lama?" Esitin tämän kysymyksen yhden osakkuusyhtiöni hallituksen kokouksessa, jotta osaisimme jo etukäteen tunnistaa ja havaita asioita, joita voi ja pitää tehdä jos ja kun lama taas ennen pitkää tulee. En väitä, että nyt olisi lama tulossa, mutta sellaisiakin pelotteluja on ollut ilmassa, että keväällä tulisi kunnon jytky. Itselläni on optimistinen luottamus tulevaan, mutta 2 lamaa yrittäjänä kokeneena otan lamasta mieluiten oppia kuin turpakeikan. Alla muutama kysymys yritysjohdolle ja hallitukselle, jotta osaat tunnistaa miten lamaherkkä yrityksesi on. Samalla tarkoituksena pohtia etukäteen mitä teillä pitää ja voi tehdä jos lama pamahtaa käsiin ja kysyntä laskee. Etukäteen pohtimisessa on sellainen hyöty, että kun ei ole mitään

Maailma menettäisi paljon, jos menestyvän yrittäjän yritystä ei olisi

Eräs kaverini kertoi innostuneena perustaneensa yrityksen ja hän kysyi minulta onko suositella jotain tilitoimistoa. Kerroin käyttäväni useampaakin tilitoimistoa ja suosittelin hänen etsivän sellaisen tilitoimiston, joka on lähellä ja jolta voi kysyä esimerkiksi rahoitusasioissa, palkkaamisasioissa ja veroilmoitusasioissa. Kaverini kertoi, että y-tunnus on pian tulossa ja että Finnveralta on lainapäätökset tulossa. Kaiken lisäksi ensimmäiset asiakkaatkin on jo olemassa ja tuotantovälineet hankinnassa. Tässä vaiheessa pysähdyin. Miten näin pitkälle firman tulevaisuutta voi miettiä, vaikkei firmaa ole vielä edes olemassa? Miksi ihminen ylipäätänsä perustaa yrityksen. Miksi? Mitä merkitystä yrityksellä on? Mitä merkitystä kaverini firmalla on? MIKSI? Yrityksen tärkein kysymys on "Miksi olemme olemassa?". Yrityksellä täytyy olla olemassaolon tarkoitus. Mitä merkityksellisempi yrityksen olemassaolon tarkoitus on, sitä merkityksellisempi yritys on. Voit myös miettiä kysymy