Siirry pääsisältöön

Totuus taloudestasi: Kuinka saan 2000 euroa xx.xx.20xx mennessä?

Totuus taloudestasi - Terhi Majasalmi

Terhi Majasalmen kirja
Totuus Taloudestasi
on hyvä opas kaikille
vaurastumisesta kiinnostuneille.
Luin Terhi Majasalmen Totuus Taloudestasi kirjan ja ahmin siitä sata sivua ensi istumalta ja loput tänä aamuna aamupalaksi. Totuus taloudestasi on erinomainen kirja, joka riisuu lukijan alasti raha-asioiden parissa. Kirja purkaa esimerkkien kautta auki tulot ja menot ja sai minut tajuamaan miksi toiset rikastuvat ja miksi toiset jäävät ikuisesti lottoamaan tekemättä mitään oikeita tekoja rikastuaksensa. Kirja paljastaa myös miten pankit yrittävät huijata meiltä korkeita marginaaleja houkuttelemalla vaihtamaan korkoa. Annatko rahasi pankin käytettäväksi vai sijoitatko ne itse?

Onko oikeasti homma kiinni tuloista ja menoista vai onko talouden hallinnassa kyse sittenkin myös päättäväisyydestä ja säästäväisyydestä? Mitä varallisuus on ja kasvaako raha sukan varressa? Miten sinä voisit huolehtia perintörahoistasi?


Onko se vain tunnetta miksi köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat vai onko köyhilläkin mahdollisuus rikastua. Kirja paljastaa miten ajatusmaailmasi ja uskomuksesi vaikuttavat omaan rikastumiseesi.

"Jos olet oppinut, että rikkaat ihmiset ovat riistäjiä, hankkiudut todennäköisesti päättäväisesti eroon kaikesta ansaitsemastasi rahasta, jottet olisi yksi heistä."
- Terhi Majasalmi

Kirja käy läpi eri rahataitoja, kykyä ansaita rahaa, säästää, sijoittaa ja käyttää vipuvoimia. Kirjassa on erinomaisia esimerkkejä, kuinka velkakierteestä voidaan selviytyä.  Ihastuttava tapaus on kirjassa Helena, jonka tarina todistaa meille että säästäväisyys on hyve, jonka voi opetella.


Velka on myös hyvä renki mutta huono isäntä. Kirjan luettuani muistin miten velka voi olla huono isäntä ja kuinka jotkut saattavat olla kulutusluottojen kurimuksessa vuodesta toiseen osaamatta hankkia isompaa edullisempaa järjestelylainaa joka voisi ratkaista poispääsyn velkakierteestä.

"Talousasiat ovat kaikkien opittavissa.
Ne ovat myös melko yksinkertaisia."
Kuinka saan 2000 euroa xx.xx.20xx mennessä? Miten ihmiset vaurastuvat? Lue kirja, niin voit lisätä pari kolme nollaa tuon euromäärän perään. "Toisin kuin yleisesti luullaan, pienet tulot eivät määrää taloudellista tulevaisuutta - ne vain hidastavat tavoitteeseen pääsyä!"

Kirjassa on havainnollistava esimerkki auton ostamisen viivyttämisestä ja sijoituspäätöksistä joita teemme. Jos sinulla on 50.000 euroa omaa tai lainattua rahaa ja sijoitat sen autoon, sijoituspääoma taatusti laskee. Jos tas sijoitat saman rahan johonkin tuottavaan, voit sijoituksen kassavirtatuotoilla rahoittaa auton hankkimisen. Toinen lisää varallisuuttasi ja toinen laskee. Kumpaa strategiaa sinä haluat oppia toteuttamaan?


"Varallisuuden kasvattaminen on taito siinä missä pyörällä ajaminenkin".

ps. Säästövinkki: Tilaa Totuus taloudestasi -kirja Ostohyvityksen kautta vaikka BookPlussasta, niin saat Ostohyvitystä 5% bonustilillesi.


Ilkka O. Lavas
Sarjayrittäjä, kasvuyrittäjä


Linkattaisko LinkedIn:ssä?
http://www.linkedin.com/in/ilkkaolavas
Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas

Kommentit

  1. Aika säälittävää kuvitella,että joku autorisan osto olisi tavoitteena ja haavenna

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zervant laskutusohjelma kokemuksia

Multa on tässä yrittäjäuran aikana kyselty monta kertaa mitä laskutusohjelmaa pitäisi käyttää? Mikä olisi hyvä kirjanpitotoimisto? Silloin tällöin törmään hyviin ohjelmiin ja vanhalla it-tuki -taustastani johtuen testailen näitä mielelläni. Sain laskutusohjelma Zervant laskutusohjelman koekäytöön ja sehän vaikutti ihan näppärältä.

Moni yrittäjä tekee töitä tuntilaskutuksella ja usein itsellänikin kävi niin, että tunteja unohtui laskuttaa. Nykyään on kätevää kun voi suoraan nettilaskutusohjelmaan kirjata tunnit. Testailin ja huomasin, että Zervantissa on tuntien kirjaus yllättävän helppoa ja tarvittaessa tunteihin voi lisätä myös laskutettavat kilometrit.
Tuntikirjanpidosta suoraan laskutukseen Mikään firma ei elä ilman laskutusta. Tuntien naputtelu tuntikirjauksista laskutusohjelmaan on mitä tylsintä hommaa. Onneksi Zervantista sai myös ihan perustyylikkään tuntiraportin ja näistä pystyy tekemään suoraan laskun ilman, että tietoja tarvitsee erikseen uudestaan syöttää. Tehokasta! 

Zerva…

5 juttua miten saat pikkujouluista enemmän irti

5 juttua miten saat pikkujouluista enemmän irti Meillä oli eilen pikkujoulut ja oli sen verran tajunnan räjäyttäviä kokemuksia, että koin syytä jakaa teille rakkaat blogini lukijat vähän siitä strategiasta, miten minä suhtaudun pikkujouluihin.
1. Älä kangistu kaavoihin - suhtaudu uusiin juttuihin avoimin mielin
Meillä oli eilen firman (www.w3.fi, www.deitti.net, www.city.fi, www.suomikauppa.fi) pikkujoulut. Teemana oli "Tapaus tuntematon". Meille ei kerrottu etukäteen minne olemme menossa, mitä tulemme tekemään. Oli vain lista asioista, joita pitää ottaa mukaan.

Jouduimme jokainen siis jo ennen pikkujouluja valitsemaan: Olenko minä valmis kohtaamaan elämässäni asioita, joihin en voi vaikuttaa. Olenko minä valmis ottamaan elämän vastaan sellaisena kuin se tulee? Olenko valmis kohtaamaan pikkujouluillan avoimin mielin ja valmiina sellaiseen mitä en tiedä etukäteen?

Meille ihmiselle tämä tuntemattoman kohtaaminen on usein asia, joka saa meidät pysymään mieluummin tutussa ja tu…

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt.


Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää
ennen kuin aloitit yrittäjänä?


Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana. Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava. Lähettelin a4:lle printtaamiani
mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä ja opetella itse.

Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella
ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään.
Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni:
oman palkan tienaaminen.

Kun on päässyt tavoitteeseen, voi asettaa …