Siirry pääsisältöön

Totuus taloudestasi: Kuinka saan 2000 euroa xx.xx.20xx mennessä?

Totuus taloudestasi - Terhi Majasalmi

Terhi Majasalmen kirja
Totuus Taloudestasi
on hyvä opas kaikille
vaurastumisesta kiinnostuneille.
Luin Terhi Majasalmen Totuus Taloudestasi kirjan ja ahmin siitä sata sivua ensi istumalta ja loput tänä aamuna aamupalaksi. Totuus taloudestasi on erinomainen kirja, joka riisuu lukijan alasti raha-asioiden parissa. Kirja purkaa esimerkkien kautta auki tulot ja menot ja sai minut tajuamaan miksi toiset rikastuvat ja miksi toiset jäävät ikuisesti lottoamaan tekemättä mitään oikeita tekoja rikastuaksensa. Kirja paljastaa myös miten pankit yrittävät huijata meiltä korkeita marginaaleja houkuttelemalla vaihtamaan korkoa. Annatko rahasi pankin käytettäväksi vai sijoitatko ne itse?

Onko oikeasti homma kiinni tuloista ja menoista vai onko talouden hallinnassa kyse sittenkin myös päättäväisyydestä ja säästäväisyydestä? Mitä varallisuus on ja kasvaako raha sukan varressa? Miten sinä voisit huolehtia perintörahoistasi?


Onko se vain tunnetta miksi köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat vai onko köyhilläkin mahdollisuus rikastua. Kirja paljastaa miten ajatusmaailmasi ja uskomuksesi vaikuttavat omaan rikastumiseesi.

"Jos olet oppinut, että rikkaat ihmiset ovat riistäjiä, hankkiudut todennäköisesti päättäväisesti eroon kaikesta ansaitsemastasi rahasta, jottet olisi yksi heistä."
- Terhi Majasalmi

Kirja käy läpi eri rahataitoja, kykyä ansaita rahaa, säästää, sijoittaa ja käyttää vipuvoimia. Kirjassa on erinomaisia esimerkkejä, kuinka velkakierteestä voidaan selviytyä.  Ihastuttava tapaus on kirjassa Helena, jonka tarina todistaa meille että säästäväisyys on hyve, jonka voi opetella.


Velka on myös hyvä renki mutta huono isäntä. Kirjan luettuani muistin miten velka voi olla huono isäntä ja kuinka jotkut saattavat olla kulutusluottojen kurimuksessa vuodesta toiseen osaamatta hankkia isompaa edullisempaa järjestelylainaa joka voisi ratkaista poispääsyn velkakierteestä.

"Talousasiat ovat kaikkien opittavissa.
Ne ovat myös melko yksinkertaisia."
Kuinka saan 2000 euroa xx.xx.20xx mennessä? Miten ihmiset vaurastuvat? Lue kirja, niin voit lisätä pari kolme nollaa tuon euromäärän perään. "Toisin kuin yleisesti luullaan, pienet tulot eivät määrää taloudellista tulevaisuutta - ne vain hidastavat tavoitteeseen pääsyä!"

Kirjassa on havainnollistava esimerkki auton ostamisen viivyttämisestä ja sijoituspäätöksistä joita teemme. Jos sinulla on 50.000 euroa omaa tai lainattua rahaa ja sijoitat sen autoon, sijoituspääoma taatusti laskee. Jos tas sijoitat saman rahan johonkin tuottavaan, voit sijoituksen kassavirtatuotoilla rahoittaa auton hankkimisen. Toinen lisää varallisuuttasi ja toinen laskee. Kumpaa strategiaa sinä haluat oppia toteuttamaan?


"Varallisuuden kasvattaminen on taito siinä missä pyörällä ajaminenkin".

ps. Säästövinkki: Tilaa Totuus taloudestasi -kirja Ostohyvityksen kautta vaikka BookPlussasta, niin saat Ostohyvitystä 5% bonustilillesi.


Ilkka O. Lavas
Sarjayrittäjä, kasvuyrittäjä


Linkattaisko LinkedIn:ssä?
http://www.linkedin.com/in/ilkkaolavas
Seuraa minua Twitterissä:
http://twitter.com/#!/lavas
Tilaa Facebook -päivitykseni:
http://www.facebook.com/ilkkaolavas

Kommentit

  1. Aika säälittävää kuvitella,että joku autorisan osto olisi tavoitteena ja haavenna

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt. Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit yrittäjänä? Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana.  Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella  kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava.  Lähettelin a4:lle printtaamiani mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä  ja opetella itse. Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään. Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni: oman palkan tienaaminen. Kun on päässyt

Työstä voi nauttia! Hyvää yrittäjänpäivää!

Yrittäjän päivä 5.9 Sinäkin voit nauttia työstäsi! Hyvää yrittäjän päivää. Hyvää yrittäjän päivää. Tämä on vähän niinkuin yrittäjien vappu, mutta tänään nautitaan työn tekemisestä ja kaikesta hyvästä ja mahtavasta mitä työn tekeminen antaa meille. Kun me keskitymme nauttimaan siitä mitä hyvää meillä on, emme ehdi valittamaan pikkujutuista. Facebookissa on Thank God It's Monday -ryhmä. Ryhmän idea on muistuttaa joka maanantai, että työn tekeminen on tärkeää ja että meidän tulisi olla iloisia siitä että on sellainen asia kuin työviikko. Työviikkohan tarkoittaa sitä, että ihmiskunnan ihmiset kokoontuvat yhteen ja tekevät tärkeitä asioita tämän maailman pyörittämiseksi. Jos kukaan ei tekisi töitä missään päin maailmaa, niin valtion kassa kuihtuisi ja maailma ajautuisi kaaokseen. Työn tekeminen yhdessä on tärkeää. Kyllä joo suurin osa ihmisistä menee töihin joka arkipäivä. Olemme töissä 1760 tuntia joka vuosi ja siksi meidän kannattaa nauttia siitä mitä meillä o

One can know victory and yet not achieve it

Lueskelin lentokoneessa Sun Tzu - The Art of War -kirjaa. Vaikka ajatukset on kirjoitettu sotastrategioista ja ihmisten johtamisesta, niin kirja toimii hyvin oppaana kiinalaiseen ajatteluun ja johtamiseen. Kirjasta bongasin viisauksia, joista tähän blogikirjoitukseen poimin muutamia. Käännän näistä osan suomeksi ja osan kirjoitan hieman uudestaan suomeksi. Kirjasta on olemassa suomenkielinenkin versio jos haluaa lukea aiheesta lisää suomeksi. (Lukijalle: Jätän alkuperäisen englanninkäännöksen viereen, niin voit lukea miten alkuperäinen käännös meni. Tekstithän on alunperin kiinaksi ja puhuttuna, joten englanninkielinenkin käännös voi olla hieman alkuperäisestä poikkeava.) Miten paljon paremmin asiat olisiva, jos nykyajan sodassa ymmärrettäisiin että: Väkivalta on vain yksi osa sotaa, eikä edes mitenkään toivottava osa. Violence is only one part of warfare and not even the preferred part. - Master Sun Voi tietää miten voitetaan, muttei se tarkoita vielä sitä, että