Siirry pääsisältöön

Tee osakassopimus

Yrityksessä Z on kolme osakasta, joista yksi vastaa taloudesta ja firman käytännön asioiden pyörittämisestä, yksi myynnistä ja markkinoinnista ja yksi vastaa tekniikasta.

Kaikki lähtee liikkeelle hyvin: tuote saadaan valmistettua ja myynti starttaa. Menee puoli vuotta kunnes osakaskokouksessa todetaan että myynti ei vedä niin hyvin kuin suunniteltiin ja tavoitteista ollaan pahasti jäljessä. Tekniikasta vastaava ja firman pyörittämisestä vastaava ovat sitä mieltä, että myyntiä ei hoideta riittävän hyvin ja siksi he vaativat kolmannelta parempia myyntilukuja ja ponnistuksia. Todetaan, että alkuperäiset myyntitavoitteet ovat realistisia ja myynnistä vastaava lupaa tehdä toimenpiteitä niiden saavuttamiseksi.

Menee puoli vuotta taas eivätkä 2 osakasta ole vieläkään tyytyväisiä myyntiosakkaan työhön. Sovitaan taas ja myyntikaveri lupaa yrittää tehdä ponnistuksia.


Menee taas puoli vuotta ja muut osakkaat alkavat jo tavata osakassopimusta että oliko siinä esteitä lisähenkilöiden palkkaamiselle ja miettivät estääkö osakassopimus yhden vastuualueen ohittamista palkollisella. Esteitä ei osakassopimus määrittele ja osakaskokouksessa ehdotetaan, että yritykseen voisi palkata uuden myyjän.

2/3 päätös riittää ja yritykseen palkataan osa-aikainen myyjä, joka saa jo lyhyessä ajassa aikaan paljon enemmän kuin tiimiyrittäjänä oleva myynnistä vastaava. Vika ei ole tuotteessa eikä asiakkaissa vaan henkilössä.


Kaksi kolmesta osakkaista innostuivat uuden myyjän aikaansaannoksista ja halusivat investoida lisää yritykseen: luoda uusia tuotteita ja laittaa lisää vauhtia kasvuun. Kolmas osakas ei halunnut investoida eikä uskonut tuotteisiin. Yrityksen päätöksentekokyky meinasi lamaantua täysin.


Osakassopimuksessa oli lunastuslauseke ja lisäinvestointipykälä. Lisäinvestointipykälässä oli sovittu, että jos osa osakkaista ei halua lisäinvestointia, niin muiden investoidessa lisää laskee muiden osakkuuden osuus samassa suhteessa. Laskentakeinoja tähän on useita, mutta tärkeintä on, että sääntö on etukäteen sovittu.


Kaksi osakasta tekivät lisäinvestointeja yritykseen ja kolmannen osuus pieneni. Kolmas halusi samassa yhteydessä pois yrityksestä ja lunastushintakin oli sovittu etukäteen. 2 perustajaosakasta  jatkoivat yrityksen kehittämistä ja olen kuullut, että yritys tekee tänäkin päivänä hurjia kasvulukuja.


Osakkaiden riidellessä päätöksiä ei saada aikaiseksi ja tämä johdon päättämättömyys lamauttaa yrityksen helposti täysin. Ilman osakassopimusta riitatilanteessa yritys voitaisiin joutua pilkkomaan tai edessä voi olla jopa konkurssi. Liian moni yhtiö on jakautunutkin niin, että avainhenkilöt ovat perustaneet uusia firmoja vaikka yhdessä olisi voinut saada aikaan paljon enemmän.

Tässä tapauksessa luottamukseen ja henkilön tuntemukseen perustunut oletus myyntiosaamisesta ei pitänytkään paikkansa eikä myyntihenkilö osannutkaan myydä niin hyvin kuin olisi pitänyt. Sama tilanne olisi voinut olla edessä jos toimintaa pyörittävä tai tekniikasta vastava olisi menettänyt työkykynsä tai kuollut. Mitä osakassopimus sellaisesta sanoo?

Osakassopimuksessa on hyvä huomioida ainakin:
- Osakkaiden roolit
- Lisäinvestointien tekeminen
- Vähemmistöosakkaiden suoja
- Pääosakkaiden valta
- Lunastustilanteet ja arvonlaskentahinnat
- Avainhenkilöiden palkitsemisessa käytettyjen osakkeiden takaisinlunastaminen jos avainhenkilö lähtee yrityksestä

Itselläni on kokemuksia monenlaisista osakassopimuksista. Kaikkia pykäliä ei saada ikinä vedenpitäviksi mutta oikeastaan tärkeämpää sopimuksen tekemisessä on keskustelu, jota sopiminen synnyttää ja sopimuksen henki. Yhdessä tekemisen meininki on tärkeä sisällyttää tiimiyrityksen osakassopimukseen.

Ilkka O. Lavas


Connect with me on LinkedIn:
Follow me on Twitter:
http://twitter.com/#!/lavas

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt. Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit yrittäjänä? Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana.  Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella  kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava.  Lähettelin a4:lle printtaamiani mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä  ja opetella itse. Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään. Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni: oman palkan tienaaminen. Kun on päässyt

Jos saisit yhden ylimääräisen päivän mitä tekisit?

Tänään on karkauspäivä. Vähän niinkuin ylimääräinen päivä. Tänään on hyvä kysyä itseltä, mitä tekisin jos saisin yhden ylimääräisen päivän. Elämme joka päivä oravanpyörässä ja unelmoimme ylimääräisestä päivästä jolloin voisimme tehdä mitä vaan. Joku jopa nauttii oravanpyörässä olosta niin paljon, että haluaisi säästää vapaapäivän pahan päivän varalle. Mitä sitten tekisimme? Kysyin facebookista kavereiltani. Joku haluaisi pois töistä. Yksi haluaisi nauttia ulkona olosta ja lähteä pitkälle kävelylle. Kolmas haluaisi nukkua pitkään. Myös ystävien seurasta nauttimista voi tehdä ylimääräisenä vapaapäivänä. Päivä on kovin lyhyt aika toteuttaa suunnitelmallista ajankäyttöä. Tein alkuvuodesta itselleni viikko-ohjelman, mutta jos sen muuttaisi päivä-ohjelmaksi, niin siitä saisin itselleni tämän päivän tavoitteet. Oma viikko-ohjelmani oli siis aikaisemmasta ajanhallintaan liittyvästä bloggauksestani: Nukkuminen 7h Nukuin 7,5h. Hups pitkäks meni. Työ: keskimäärin 5,7h per päivä

Työstä voi nauttia! Hyvää yrittäjänpäivää!

Yrittäjän päivä 5.9 Sinäkin voit nauttia työstäsi! Hyvää yrittäjän päivää. Hyvää yrittäjän päivää. Tämä on vähän niinkuin yrittäjien vappu, mutta tänään nautitaan työn tekemisestä ja kaikesta hyvästä ja mahtavasta mitä työn tekeminen antaa meille. Kun me keskitymme nauttimaan siitä mitä hyvää meillä on, emme ehdi valittamaan pikkujutuista. Facebookissa on Thank God It's Monday -ryhmä. Ryhmän idea on muistuttaa joka maanantai, että työn tekeminen on tärkeää ja että meidän tulisi olla iloisia siitä että on sellainen asia kuin työviikko. Työviikkohan tarkoittaa sitä, että ihmiskunnan ihmiset kokoontuvat yhteen ja tekevät tärkeitä asioita tämän maailman pyörittämiseksi. Jos kukaan ei tekisi töitä missään päin maailmaa, niin valtion kassa kuihtuisi ja maailma ajautuisi kaaokseen. Työn tekeminen yhdessä on tärkeää. Kyllä joo suurin osa ihmisistä menee töihin joka arkipäivä. Olemme töissä 1760 tuntia joka vuosi ja siksi meidän kannattaa nauttia siitä mitä meillä o