Siirry pääsisältöön

Menestyvä yrittäjä uskaltaa kulkea omaa tietään

Moni yrittäjä ryhtyy yrittäjäksi jonkin vuoksi tai jotain varten. Osa yrittäjistä on lähtenyt yrittäjyyden tielle myös päästäkseen pois jostain.
Syitä yrittäjäksi ryhtymiseksi on monia:
Merkityksen vuoksi
- parantaakseen maailmaa
- toteuttaakseen unelmaansa
- tehdäkseen asioita paremmin
- saavuttaakseen menestystä
- päästäkseen alalle, jolla haluaa olla
- tehdäkseen asioita omalla tavallaan

Poispääsyn vuoksi:
- päästäkseen pois vanhasta työpaikasta
- päästäkseen pois työttömyydestä
- päästäkseen pois turhan byrokratian ympäristöstä

Poispääsyn syyt voivat motivoida hetken, mutta hyvin pian menestyvä yrittäjä alkaa toteuttaa merkityksen filosofiaa. Merkityksen vuoksi yrittämisen filosofiaan kuuluu tavoitteellinen yrittäjyys. Moni menestyvä yrittäjä onkin keskittynyt "johonkin".

Mihin menestyvä yrittäjä voi keskittyä?

Joku keskittyy myymään paremmin, toinen ostamaan paremmin. Kolmas keskittyy IT -alaan ja neljäs metsäkoneisiin. Kiinnostuksen kohteet ovat yrittäjään sisään rakennettuja, perittyjä tai opittuja ja näitä kiinnostuksen kohteita kannattaa hyödyntää.

Itseäni kiinnostaa IT -ala. Olen mukana IT -alalla useammissakin yrityksissä, koska IT -alalla osaan auttaa ja sen bisneksen osaan ymmärrän hyvin. Yksi suurimpia missä olen IT -alalla mukana on W3 Group Finland Oy.

Erästä yrittäjäkollegaani kiinnostaa vaurastuminen. Hän rakastaa valmentaa ja opastaa ihmisiä vaurastumaan ja menestymään. Hänen miehensä taas on intohimoinen treidaaja, joka sekoaa nähdessään käppyröitä, "kynttilöitä" ja teknisen analyysin numeroita. Niin pitkään kun olen tuntenut molemmat, he ovat tykänneet sijoittamisesta, erilaisten sijoituskohdeiden analysoinnista ja vaurastumisesta.

Oman tien kulkijat

Keskustelin tänään yhtiökumppanini kanssa aiheesta: "Mikä työssä motivoi ja mikä tekee työstä hauskaa.". Totesimme, että työstä tekee hauskaa se, että:
- onnistuu siinä mitä tekee
- tuntee hyvin työtoverinsa ja tulee hyvin juttuun
- töissä on muka olla ja töissä on kiva ilmapiiri
- saa palautetta oikeista asioista
- tietää mikä juttu toimii ja mikä ei
- joka päivä on kiva mennä töihin
- pääsee tekemään mielenkiintoisia projekteja joissa oppii uutta

Yrittäjänä voi kaikkein eniten vaikuttaa omiin työkavereihin ja asiakkaisiin. Rekrytoimalla parhaita tyyppejä saa työkavereikseen juuri sellaisia ihmisiä jotka ruokkivat työssä onnistumista. Rekrytoinnissa ja asiakasvalinnassa (segmentoinnissa) onkin mielestäni suurimmat menestyksen avaimet.

Segmentoi ja myy oikeille asiakkaille

Asiakkailla ja asiakasprojekteilla on eroja. Toisten asiakasprojektien kanssa on paljon kivempi tehdä työtä toisten. Kun työt ovat selkeitä ja tavoitteet selkeitä ja sopivan paljon haastetta tuovia, on työn tekeminen motivoimampaa. Tästä aiheesta on kirjoitettu paljon kirjallisuutta ja jos aihe kiinnostaa paljonkin, kannattaa lukea esimerkiksi kirja: Good Business: Leadership. Flow, and the Making of Meaning.

Kun olet valinnut segmentin, jolle myyt niin on helpompaa myös tehdä rekrytointeja. Ja kun organisaatio on viritetty palvelemaan tiettyä asiakaskuntaa, niin se osaa myös myydä paremmin tälle asiakaskunnalle ja palvella asiakkaan tarpeita paremmin.

Rekrytoi oikeita ihmisiä

Ennen kuin palkkaat ihmisen, keskustele riittävästi, sillä se aika jonka käytät haastattelussa, maksaa myöhemmin varmasti takaisin onnistuneempina rekryinä. Huono rekry on kuin mätä omena, joka mädättää viereiset ja pilaa ilmapiirin. Hyvä rekry kannustaa, opettaa ja vahvistaa organisaatiota.

Menestyvä yrittäjä uskaltaa valita segmentin, keskittyä siihen ja hän löytää ympärilleen työkaverit, joiden kanssa on hauskaa tehdä tuloksia asiakkaille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

One can know victory and yet not achieve it

Lueskelin lentokoneessa Sun Tzu - The Art of War -kirjaa. Vaikka ajatukset on kirjoitettu sotastrategioista ja ihmisten johtamisesta, niin kirja toimii hyvin oppaana kiinalaiseen ajatteluun ja johtamiseen. Kirjasta bongasin viisauksia, joista tähän blogikirjoitukseen poimin muutamia. Käännän näistä osan suomeksi ja osan kirjoitan hieman uudestaan suomeksi. Kirjasta on olemassa suomenkielinenkin versio jos haluaa lukea aiheesta lisää suomeksi. (Lukijalle: Jätän alkuperäisen englanninkäännöksen viereen, niin voit lukea miten alkuperäinen käännös meni. Tekstithän on alunperin kiinaksi ja puhuttuna, joten englanninkielinenkin käännös voi olla hieman alkuperäisestä poikkeava.) Miten paljon paremmin asiat olisiva, jos nykyajan sodassa ymmärrettäisiin että: Väkivalta on vain yksi osa sotaa, eikä edes mitenkään toivottava osa. Violence is only one part of warfare and not even the preferred part. - Master Sun Voi tietää miten voitetaan, muttei se tarkoita vielä sitä, että

3 konstia joilla selviydyt laman yli

Menestyvä yrittäjä osaa johtaa yritystä eri markkinatilanteissa. Epäonnistumisen päivän lähestymisen innostamana tuli mieleen omat lama -ajan opit. "Entä jos toi Kreikka posahtaa ja säikäyttää rahamarkkinat niin sekaisin että tulee taas uus lama?" Esitin tämän kysymyksen yhden osakkuusyhtiöni hallituksen kokouksessa, jotta osaisimme jo etukäteen tunnistaa ja havaita asioita, joita voi ja pitää tehdä jos ja kun lama taas ennen pitkää tulee. En väitä, että nyt olisi lama tulossa, mutta sellaisiakin pelotteluja on ollut ilmassa, että keväällä tulisi kunnon jytky. Itselläni on optimistinen luottamus tulevaan, mutta 2 lamaa yrittäjänä kokeneena otan lamasta mieluiten oppia kuin turpakeikan. Alla muutama kysymys yritysjohdolle ja hallitukselle, jotta osaat tunnistaa miten lamaherkkä yrityksesi on. Samalla tarkoituksena pohtia etukäteen mitä teillä pitää ja voi tehdä jos lama pamahtaa käsiin ja kysyntä laskee. Etukäteen pohtimisessa on sellainen hyöty, että kun ei ole mitään

Maailma menettäisi paljon, jos menestyvän yrittäjän yritystä ei olisi

Eräs kaverini kertoi innostuneena perustaneensa yrityksen ja hän kysyi minulta onko suositella jotain tilitoimistoa. Kerroin käyttäväni useampaakin tilitoimistoa ja suosittelin hänen etsivän sellaisen tilitoimiston, joka on lähellä ja jolta voi kysyä esimerkiksi rahoitusasioissa, palkkaamisasioissa ja veroilmoitusasioissa. Kaverini kertoi, että y-tunnus on pian tulossa ja että Finnveralta on lainapäätökset tulossa. Kaiken lisäksi ensimmäiset asiakkaatkin on jo olemassa ja tuotantovälineet hankinnassa. Tässä vaiheessa pysähdyin. Miten näin pitkälle firman tulevaisuutta voi miettiä, vaikkei firmaa ole vielä edes olemassa? Miksi ihminen ylipäätänsä perustaa yrityksen. Miksi? Mitä merkitystä yrityksellä on? Mitä merkitystä kaverini firmalla on? MIKSI? Yrityksen tärkein kysymys on "Miksi olemme olemassa?". Yrityksellä täytyy olla olemassaolon tarkoitus. Mitä merkityksellisempi yrityksen olemassaolon tarkoitus on, sitä merkityksellisempi yritys on. Voit myös miettiä kysymy