Siirry pääsisältöön

Menestyvä yrittäjä uskaltaa kulkea omaa tietään

Moni yrittäjä ryhtyy yrittäjäksi jonkin vuoksi tai jotain varten. Osa yrittäjistä on lähtenyt yrittäjyyden tielle myös päästäkseen pois jostain.
Syitä yrittäjäksi ryhtymiseksi on monia:
Merkityksen vuoksi
- parantaakseen maailmaa
- toteuttaakseen unelmaansa
- tehdäkseen asioita paremmin
- saavuttaakseen menestystä
- päästäkseen alalle, jolla haluaa olla
- tehdäkseen asioita omalla tavallaan

Poispääsyn vuoksi:
- päästäkseen pois vanhasta työpaikasta
- päästäkseen pois työttömyydestä
- päästäkseen pois turhan byrokratian ympäristöstä

Poispääsyn syyt voivat motivoida hetken, mutta hyvin pian menestyvä yrittäjä alkaa toteuttaa merkityksen filosofiaa. Merkityksen vuoksi yrittämisen filosofiaan kuuluu tavoitteellinen yrittäjyys. Moni menestyvä yrittäjä onkin keskittynyt "johonkin".

Mihin menestyvä yrittäjä voi keskittyä?

Joku keskittyy myymään paremmin, toinen ostamaan paremmin. Kolmas keskittyy IT -alaan ja neljäs metsäkoneisiin. Kiinnostuksen kohteet ovat yrittäjään sisään rakennettuja, perittyjä tai opittuja ja näitä kiinnostuksen kohteita kannattaa hyödyntää.

Itseäni kiinnostaa IT -ala. Olen mukana IT -alalla useammissakin yrityksissä, koska IT -alalla osaan auttaa ja sen bisneksen osaan ymmärrän hyvin. Yksi suurimpia missä olen IT -alalla mukana on W3 Group Finland Oy.

Erästä yrittäjäkollegaani kiinnostaa vaurastuminen. Hän rakastaa valmentaa ja opastaa ihmisiä vaurastumaan ja menestymään. Hänen miehensä taas on intohimoinen treidaaja, joka sekoaa nähdessään käppyröitä, "kynttilöitä" ja teknisen analyysin numeroita. Niin pitkään kun olen tuntenut molemmat, he ovat tykänneet sijoittamisesta, erilaisten sijoituskohdeiden analysoinnista ja vaurastumisesta.

Oman tien kulkijat

Keskustelin tänään yhtiökumppanini kanssa aiheesta: "Mikä työssä motivoi ja mikä tekee työstä hauskaa.". Totesimme, että työstä tekee hauskaa se, että:
- onnistuu siinä mitä tekee
- tuntee hyvin työtoverinsa ja tulee hyvin juttuun
- töissä on muka olla ja töissä on kiva ilmapiiri
- saa palautetta oikeista asioista
- tietää mikä juttu toimii ja mikä ei
- joka päivä on kiva mennä töihin
- pääsee tekemään mielenkiintoisia projekteja joissa oppii uutta

Yrittäjänä voi kaikkein eniten vaikuttaa omiin työkavereihin ja asiakkaisiin. Rekrytoimalla parhaita tyyppejä saa työkavereikseen juuri sellaisia ihmisiä jotka ruokkivat työssä onnistumista. Rekrytoinnissa ja asiakasvalinnassa (segmentoinnissa) onkin mielestäni suurimmat menestyksen avaimet.

Segmentoi ja myy oikeille asiakkaille

Asiakkailla ja asiakasprojekteilla on eroja. Toisten asiakasprojektien kanssa on paljon kivempi tehdä työtä toisten. Kun työt ovat selkeitä ja tavoitteet selkeitä ja sopivan paljon haastetta tuovia, on työn tekeminen motivoimampaa. Tästä aiheesta on kirjoitettu paljon kirjallisuutta ja jos aihe kiinnostaa paljonkin, kannattaa lukea esimerkiksi kirja: Good Business: Leadership. Flow, and the Making of Meaning.

Kun olet valinnut segmentin, jolle myyt niin on helpompaa myös tehdä rekrytointeja. Ja kun organisaatio on viritetty palvelemaan tiettyä asiakaskuntaa, niin se osaa myös myydä paremmin tälle asiakaskunnalle ja palvella asiakkaan tarpeita paremmin.

Rekrytoi oikeita ihmisiä

Ennen kuin palkkaat ihmisen, keskustele riittävästi, sillä se aika jonka käytät haastattelussa, maksaa myöhemmin varmasti takaisin onnistuneempina rekryinä. Huono rekry on kuin mätä omena, joka mädättää viereiset ja pilaa ilmapiirin. Hyvä rekry kannustaa, opettaa ja vahvistaa organisaatiota.

Menestyvä yrittäjä uskaltaa valita segmentin, keskittyä siihen ja hän löytää ympärilleen työkaverit, joiden kanssa on hauskaa tehdä tuloksia asiakkaille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt. Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit yrittäjänä? Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana.  Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella  kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava.  Lähettelin a4:lle printtaamiani mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä  ja opetella itse. Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään. Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni: oman palkan tienaaminen. Kun on päässyt

Jos saisit yhden ylimääräisen päivän mitä tekisit?

Tänään on karkauspäivä. Vähän niinkuin ylimääräinen päivä. Tänään on hyvä kysyä itseltä, mitä tekisin jos saisin yhden ylimääräisen päivän. Elämme joka päivä oravanpyörässä ja unelmoimme ylimääräisestä päivästä jolloin voisimme tehdä mitä vaan. Joku jopa nauttii oravanpyörässä olosta niin paljon, että haluaisi säästää vapaapäivän pahan päivän varalle. Mitä sitten tekisimme? Kysyin facebookista kavereiltani. Joku haluaisi pois töistä. Yksi haluaisi nauttia ulkona olosta ja lähteä pitkälle kävelylle. Kolmas haluaisi nukkua pitkään. Myös ystävien seurasta nauttimista voi tehdä ylimääräisenä vapaapäivänä. Päivä on kovin lyhyt aika toteuttaa suunnitelmallista ajankäyttöä. Tein alkuvuodesta itselleni viikko-ohjelman, mutta jos sen muuttaisi päivä-ohjelmaksi, niin siitä saisin itselleni tämän päivän tavoitteet. Oma viikko-ohjelmani oli siis aikaisemmasta ajanhallintaan liittyvästä bloggauksestani: Nukkuminen 7h Nukuin 7,5h. Hups pitkäks meni. Työ: keskimäärin 5,7h per päivä

Työstä voi nauttia! Hyvää yrittäjänpäivää!

Yrittäjän päivä 5.9 Sinäkin voit nauttia työstäsi! Hyvää yrittäjän päivää. Hyvää yrittäjän päivää. Tämä on vähän niinkuin yrittäjien vappu, mutta tänään nautitaan työn tekemisestä ja kaikesta hyvästä ja mahtavasta mitä työn tekeminen antaa meille. Kun me keskitymme nauttimaan siitä mitä hyvää meillä on, emme ehdi valittamaan pikkujutuista. Facebookissa on Thank God It's Monday -ryhmä. Ryhmän idea on muistuttaa joka maanantai, että työn tekeminen on tärkeää ja että meidän tulisi olla iloisia siitä että on sellainen asia kuin työviikko. Työviikkohan tarkoittaa sitä, että ihmiskunnan ihmiset kokoontuvat yhteen ja tekevät tärkeitä asioita tämän maailman pyörittämiseksi. Jos kukaan ei tekisi töitä missään päin maailmaa, niin valtion kassa kuihtuisi ja maailma ajautuisi kaaokseen. Työn tekeminen yhdessä on tärkeää. Kyllä joo suurin osa ihmisistä menee töihin joka arkipäivä. Olemme töissä 1760 tuntia joka vuosi ja siksi meidän kannattaa nauttia siitä mitä meillä o