Siirry pääsisältöön

Menestyvä yrittäjä uskaltaa kulkea omaa tietään

Moni yrittäjä ryhtyy yrittäjäksi jonkin vuoksi tai jotain varten. Osa yrittäjistä on lähtenyt yrittäjyyden tielle myös päästäkseen pois jostain.
Syitä yrittäjäksi ryhtymiseksi on monia:
Merkityksen vuoksi
- parantaakseen maailmaa
- toteuttaakseen unelmaansa
- tehdäkseen asioita paremmin
- saavuttaakseen menestystä
- päästäkseen alalle, jolla haluaa olla
- tehdäkseen asioita omalla tavallaan

Poispääsyn vuoksi:
- päästäkseen pois vanhasta työpaikasta
- päästäkseen pois työttömyydestä
- päästäkseen pois turhan byrokratian ympäristöstä

Poispääsyn syyt voivat motivoida hetken, mutta hyvin pian menestyvä yrittäjä alkaa toteuttaa merkityksen filosofiaa. Merkityksen vuoksi yrittämisen filosofiaan kuuluu tavoitteellinen yrittäjyys. Moni menestyvä yrittäjä onkin keskittynyt "johonkin".

Mihin menestyvä yrittäjä voi keskittyä?

Joku keskittyy myymään paremmin, toinen ostamaan paremmin. Kolmas keskittyy IT -alaan ja neljäs metsäkoneisiin. Kiinnostuksen kohteet ovat yrittäjään sisään rakennettuja, perittyjä tai opittuja ja näitä kiinnostuksen kohteita kannattaa hyödyntää.

Itseäni kiinnostaa IT -ala. Olen mukana IT -alalla useammissakin yrityksissä, koska IT -alalla osaan auttaa ja sen bisneksen osaan ymmärrän hyvin. Yksi suurimpia missä olen IT -alalla mukana on W3 Group Finland Oy.

Erästä yrittäjäkollegaani kiinnostaa vaurastuminen. Hän rakastaa valmentaa ja opastaa ihmisiä vaurastumaan ja menestymään. Hänen miehensä taas on intohimoinen treidaaja, joka sekoaa nähdessään käppyröitä, "kynttilöitä" ja teknisen analyysin numeroita. Niin pitkään kun olen tuntenut molemmat, he ovat tykänneet sijoittamisesta, erilaisten sijoituskohdeiden analysoinnista ja vaurastumisesta.

Oman tien kulkijat

Keskustelin tänään yhtiökumppanini kanssa aiheesta: "Mikä työssä motivoi ja mikä tekee työstä hauskaa.". Totesimme, että työstä tekee hauskaa se, että:
- onnistuu siinä mitä tekee
- tuntee hyvin työtoverinsa ja tulee hyvin juttuun
- töissä on muka olla ja töissä on kiva ilmapiiri
- saa palautetta oikeista asioista
- tietää mikä juttu toimii ja mikä ei
- joka päivä on kiva mennä töihin
- pääsee tekemään mielenkiintoisia projekteja joissa oppii uutta

Yrittäjänä voi kaikkein eniten vaikuttaa omiin työkavereihin ja asiakkaisiin. Rekrytoimalla parhaita tyyppejä saa työkavereikseen juuri sellaisia ihmisiä jotka ruokkivat työssä onnistumista. Rekrytoinnissa ja asiakasvalinnassa (segmentoinnissa) onkin mielestäni suurimmat menestyksen avaimet.

Segmentoi ja myy oikeille asiakkaille

Asiakkailla ja asiakasprojekteilla on eroja. Toisten asiakasprojektien kanssa on paljon kivempi tehdä työtä toisten. Kun työt ovat selkeitä ja tavoitteet selkeitä ja sopivan paljon haastetta tuovia, on työn tekeminen motivoimampaa. Tästä aiheesta on kirjoitettu paljon kirjallisuutta ja jos aihe kiinnostaa paljonkin, kannattaa lukea esimerkiksi kirja: Good Business: Leadership. Flow, and the Making of Meaning.

Kun olet valinnut segmentin, jolle myyt niin on helpompaa myös tehdä rekrytointeja. Ja kun organisaatio on viritetty palvelemaan tiettyä asiakaskuntaa, niin se osaa myös myydä paremmin tälle asiakaskunnalle ja palvella asiakkaan tarpeita paremmin.

Rekrytoi oikeita ihmisiä

Ennen kuin palkkaat ihmisen, keskustele riittävästi, sillä se aika jonka käytät haastattelussa, maksaa myöhemmin varmasti takaisin onnistuneempina rekryinä. Huono rekry on kuin mätä omena, joka mädättää viereiset ja pilaa ilmapiirin. Hyvä rekry kannustaa, opettaa ja vahvistaa organisaatiota.

Menestyvä yrittäjä uskaltaa valita segmentin, keskittyä siihen ja hän löytää ympärilleen työkaverit, joiden kanssa on hauskaa tehdä tuloksia asiakkaille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle

20 vuotta yrittäjyyttä takana. Mitä olen oppinut? Tässä konkariyrittäjän vinkit aloittavalle pk-yrittäjälle haastattelusarja. Minua haastateltiin yrittäjäjulkaisuun. Tässä kysymykset ja vastaukset. Julkaisen ne lyhentämättömänä iloksesi. Toivottavasti niistä on rohkaisua elämääsi ja saat inspiraatiota ja menestyt. Mitä olet oppinut yrittämisestä sellaista, mitä olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit yrittäjänä? Olen ollut nyt 20 vuotta yrittäjänä. Aloitin 17 vuotiaana.  Aloittamisesta on pitkä aika. Aluksi piti opetella  kaikki firman markkinoinnista lähtien. Piti yrittää olla vakuuttava.  Lähettelin a4:lle printtaamiani mainoksia yritysten pomoille ja soittelin perään. Kaikki piti tehdä  ja opetella itse. Uran aikana olen huomannut, että vaikkei jotain osaa, niin aina sen voi opetella ja jos jotain asiaa ei tiedä, niin aina voi kysyä. Kysyminen ei maksa mitään. Kannattaa myös asettaa tavoitteita. Aluksi tavoite voi olla pieni: oman palkan tienaaminen. Kun on päässyt

Tieke inspiroi kestävään kehitykseen

Tieken aamiaisseminaarissa oli viimeksi aiheena kestävä kehitys. Alustajina olivat mm. Jyrki J. J. Kasvi joka puhui esteettömyydestä . Seminaarissa keskusteltiin sivustojen ja palveluiden näkymisestä eri päätelaitteilla ja EU:n esteettömyys (accessibility) suosituksesta . Tämä muistutti minua yhdestä tärkeästä asiasta netin kehittämisestä: Ikinä suunnitellessasi et voi tietää minkä kokoisella ruudulla ja laitteella käyttäjä sivuillesi tulee. Ihmiset käyttävät sivustoja tietokoneen web –selaimella, miniläppäreillä, tableteilla ja kännyköillä tai nykyaikaisemmin älypuhelimilla. Tästä innostuneena kirjoitin W3:n blogi in aiheesta lisää ajatuksia. Kokeile itse yrityksesi sivuja eri päätelaitteilla, jotta tiedät miten asiakkaat kokevat verkkosivujesi toimivuuden. Kokeile myös hakukoneella "yrityksesinimi yhteystiedot" ja katso minkä näköisenä näyt hakukoneen käyttäjille. Asiakkaalle on annettava oikeus löytää asiat etsimällään tavalla ja avustettava haussa. Ilkka O.

Joy at work, Happy Entrepreneurs day

National Entrepreneurs day 5.9 You can Enjoy your work! Happy entrepreneurs day. Happy entrepreneurs day. This day is kind of a labor day, but today we enjoy about all thing that are good and great at our work. If we focus on one day thanking what good things we have, we don't have time to complain about small things. There is Thank God It's Monday -group on Facebook. The idea is to remember every monday that we are doing important work and that's why we should be happy to have thing called workweek when we join together at work and we do important things together. If all people would stop working all around the world, government goes to bankruptcy and the system collapses. Yes most of the people go to work everyday. We are there 1760 hours every year and that's why we should enjoy it and yes we can. We have a lot of nice things at our work why we go there. We have: Great People to work with Great Customers who with we can spend our good times G